Spor Haber Girişi : 11 Ekim 2012 17:30

Taekwondo da Sağlık spor farkı devam ediyor

Taekwondo da Sağlık spor farkı devam ediyor
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Sağlıkspor Kulübü’nün Taekwondo sporcusu Mustafa Yardımcı, 57 kg da Türkiye 3.sü oldu.
Erzurum Ajans-Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Sağlıkspor Kulübü’nün Taekwondo sporcusu Mustafa Yardımcı, 57 kg da Türkiye 3.sü oldu.

Daha önce yaşanan sel felaketi nedeniyle ertelenen ve geçtiğimiz günlerde Samsun’da düzenlenen Türkiye Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası’nda 57 kiloda mücadele eden başarılı taekwondocu Yardımcı, şampiyonadan 3.lükle dönerek güzel bir başarıya imza attı. Yardımcı’nın başarısı Erzurum’da sevinçle karşılandı. Başarılı sporcu, antrenörü ve kulüp yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fazlı Erdoğan’ı makamında ziyaret ederek kendilerine verdiği destekten ötürü Başhekim Erdoğan’a teşekkür ettiler.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof Dr. Fazlı Erdoğan yaptığı açıklamada Sağlıkspor Kulübü’nün son zamanlarda özellikle taekwondo dalında elde ettiği başarıların önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Okan, Soner şimdi de Mustafa’nın başarısıyla gururlandık. Gençlerimizin başarılı birer sporcu olması için hastane yönetimi olarak elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Bildiğiniz üzere Bakanlığımız nezdinde son günlerde özellikle obeziteyi önlemek için spora teşvik amacıyla yürütülen birtakım çalışmalar var. Bu konuda bizlerde sporla ilgilenen her vatandaşımızı özellikle de gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak, sağlıklı ve zinde bir hayat yaşamalarını sağlamak adına Sağlıkspor Kulübü çatısı altındaki çalışmalarımıza ortak ediyoruz. Böylelikle, sağlık çalışanı olarak, amacımıza ulaşıyorken sportif branşlarda da hatırı sayılır başarılar elde ediyoruz.”

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdür yardımcısı ve aynı zamanda Mustafa Yardımcı’nın da antrenörü olan Milli Taekwondo Antrenörü Kemal Yıldıran ise yaptığı açıklamada Yardımcı’nın sporcu kişiliğine değinerek, çalışmalarda gösterdiği azim ve hırsa vurgu yaptı. Yıldıran: “Mustafa da tıpkı kulübümüzün diğer sporcuları gibi örnek sporcu disiplinine sahip bir öğrencimiz. Çalışma azmi ve disipliniyle taekwondoda bundan sonra da yüzümüzü güldüreceğine inanıyoruz. Oldukça çekişmeli bir şampiyonadan güzel bir sonuçla ve alnının akıyla ayrılmayı başardı. Bir sonraki hedefimiz birincilik kürsüsüne çıkmak olacak. Kendisine başarılar diliyorum. Bize desteğini esirgemeyen başta Sayın Sağlık Bakanımız, Başhekimimiz ve Gençlik Spor İl Müdürümüze bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.