Spor Haber Girişi : 12 Temmuz 2013 16:38

Taekwondo da şampiyonluk kupası Erzurum'un

Taekwondo da şampiyonluk kupası Erzurum'un
Yaz Spor Oyunları'nda Erzurum'un Erkek Taekwondo takımı GAP şampiyonu oldu.
Erzurumajans-Yaz Spor Oyunları'nda Erzurum'un Erkek Taekwondo takımı GAP şampiyonu oldu. Antrenör Arif Budak, "Bu başarıyı Gençlik ve Spor İl Müdürümüzün destekleri sayesinde elde ettik" dedi.

Erzurumlu taekwondocular, 8. Yaz Spor Oyunları'na damga vurdu. Mardin'de yapılan 8. Yaz Spor Oyunları'nda üstün bir performans gösteren Erzurum Erkek Taekwondo takımı şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinin katıldığı Yaz Spor Oyunları'nda en çok çekişmeye sahne olan spor dallarından biri de Taekwondo oldu. Antrenörler Kemal Yıldıran ve Arif Budak tarafından yetiştirilen taekwondocular madalyaları topladı. Mardin'e Antrenörler Arif Budak ve Şuayip Gacır nezaretinde giden Taekwondoculardan 55 kiloda Mustafa Batuhan Yardımcı ve 63 kiloda Muhammet Mustafa Bağlar şampiyon olarak GAP'ta altın madalya kazandı. +63 kiloda Burak Uzun ve 48 kiloda Selimcan Dağıstanlı üçüncü olarak bronz madalya aldı. Erzurum'un erkek takımı takım halinde şampiyon olarak kupanın sahibi oldu. Erzurum'un Taekwondo da GAP Spor Oyunları şampiyonu olması Erzurum'daki spor severler arasında büyük bir mutluluk yaşattı. Sporcuların başında tatamiye çıkan ve başarıda büyük rol oynayan Antrenör Arif Budak, "Başarının en büyü mimarı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Fatih Çintimar'dır. İl Müdürümüzün destekleri bize bu önemli başarıyı getirdi. Artık tüm gücümüzle bundan sonra Türkiye şampiyonası için hazırlanacağız" diye konuştu. Yaz Spor Oyunlarında kafile başkanlığı yapan Erzurum GHSİM Spor Şube Müdürü Bülent Tilkidöğen de Taekwondo erkek takımının çok önemli bir başarı gösterdiğini belirterek, "Erkek sporcularımızın dördü de altın madalya kazanabilirdi. Selimcan ve Burak kılpayı ile final oynama şansını kaçırarak bronz madalyada kaldılar. Antrenörlerimizi ve sporcularımızı takım şampiyonluğu nedeni ile tebrik ediyorum" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.