Spor Haber Girişi : 03 Mayıs 2018 17:15

Tahkim Kurulu Erol Yarar’a 'dur' dedi

Tahkim Kurulu Erol Yarar’a 'dur' dedi
Türkiye Kayak Federasyonu’nun 10 Mayıs’ta yapılacak olan 4’üncü Olağan Genel Kurulu, ana statüye göre delege listelerinin usul ve esasta ‘usulsüz’ olduğu için Spor Tahkim Kurulu tarafından iptal edildi.
Erzurumajans-Türkiye Kayak Federasyonu’nun 10 Mayıs’ta yapılacak olan 4’üncü Olağan Genel Kurulu, ana statüye göre delege listelerinin usul ve esasta ‘usulsüz’ olduğu için Spor Tahkim Kurulu tarafından iptal edildi. Erol Yarar ve ekibi 25 Mayıs’a kadar bu düzenlemeleri yapmazsa federasyona kayyum atanacak.

Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar’ın ‘hukuk tanımaz’ tavrına ‘dur’ dedi. Bugün Yılmaz Akçil Başkanlığında toplanan Tahkim Kurulu, Başkan adayı Doç. Dr. Fatih Kıyıcı’nın, oy hakkı olan kulüplere oy hakkı verilmediği gerekçesiyle itirazı kabul etti ve federasyona bildirdi. Tahkim Kurulu, Federasyonun 10 Mayıs’ta yapılacak 4’üncü Olağan Genel Kurulunu, ana statüye göre delege listelerinin usul ve esasta ‘usulsüz’ olduğu için iptal etti. Kurul ayrıca Kayak Federasyonu’na bu düzenlemelerin yapılarak, yeniden delege listesinin belirlenmesi konusunda talimat verdi.

BUNDAN SONRA NE OLACAK

Tahkim Kurulu’nun bu kararından sonra Kayak Federasyonu Başkanlığı karar düzeltme isteyecek ve yeni listeyi hazırlayarak ve yayınlayacak.

Erol Yarar ve yönetiminin bu işlemleri yapmaması halinde olimpiyatlardan sonra 3 ay içerisinde seçim yapma zorunluluğu olduğu için bu işlemleri tamamlamadığı takdirde 25 Mayıs’ta 3 aylık süreç dolacak. Kayak Federasyonu başkanlığı bu süreci de geçerse, federasyona kayyum atanacak.

KURA YENİDEN ÇEKİLECEK

Bu arada ana statü gereği delege sayısını 300’e düşürmek için 51 delegenin üstünü çizen Erol Yarar ve yönetiminin 294 delegeyle seçime gideceği ortaya çıktı. Üstelik hayatını kaybetmiş üç eski federasyon başkanının da bulunduğu delege listesinde oy kullanacak kişi sayısının 291 olması ‘usulsüzlüğün’ göstergesi oldu. Kuranın yeniden çekilmesi beklenirken, sürecin ‘tarafsız’ bir şekilde yönetilmesi için 25 Mayıs’tan önce ‘kayyum ataması’ yapılması kayak camiasının beklentisi haline geldi. 

Onur SAĞSÖZ/Pusula


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Asi 01 Ocak 1970 02:00

    Başka milletler bu sporda almış başını gitmiş 1 asırdır.biz halen daha siyasetin içinden çıkamıyoruz