Erzurum Düzenleme Tarihi : 26 Mart 2024 00:16 Haber Girişi : 24 Mart 2024 18:21

Tam bir rezalet! Halka bunu mu reva görüyorsunuz?

Tam bir rezalet! Halka bunu mu reva görüyorsunuz?
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin 'Halk Ekmek' fırınında çekilen görüntüler rezaleti ortaya koydu. Tavanından küf akan, hamur topları yerlerde görülen fırındaki ortam mide bulandırdı. TIKLA İZLE
Tam bir rezalet! Halka bunu mu reva görüyorsunuz?

31 FIRIN DENETLEDİ, HALK EKMEK FIRININA GİTMEDİLER!

 

Erzurum’da dün Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Tarım Orman, Emniyet ve Ticaret İl Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ekipleri, ekmek üretimi yapan 31 işletmeyi denetlendi.

 

Halk sağlığının korunması amacıyla yapılan incelemede hijyenik şartlara bakılırken, Tarım ve Orman Bakanlığı’na kayıt yaptırmadan faaliyet gösteren 3 işletmeye, yasal işlem yapıldı. Ancak ekipler Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Ekmek fırınına gitmedi.

 

 

TAM BİR REZALET!

 

Kontrol edilmeyen fırında çekilen görüntüler skandalı ortaya çıkardı. Ekmek üretiminin yapıldığı ekipmanlardan, tavandan tabana küf içindeki fırında hamur toplarının yerlerde, dolu ekmek kasalarının da muhafaza edilmeden asfalt üzerine bırakılması dikkat çekti.

 

TÜRKİYE’NİN EN UCUZ EKMEĞİ BU FIRINDA ÜRETİLİYOR!

 

Geçen Ocak ayında ‘Türkiye'nin en ucuz ekmeği Erzurum'da’ sloganıyla Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birliği arasında protokol imzalanmıştı. Mide bulandıran görüntülerdeki fırında üretilen o ekmeklerden birini eline alan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, objektiflere poz verirken, “İşte bu ekmek Tarım Kredi Kooperatif Marketlerde 4 liradan satılacak” demişti.

 

 

KİM MÜDAHALE EDECEK?

 

Aynı zamanda kontrol mekanizması olan Büyükşehir Belediyesi’nin halk ekmek fabrikasında yaşanan bu rezaletten sonra fırını kimin kontrol edeceği ve nasıl bir yasal işlem yapılacağı merak konusu oldu. Öte yandan bu şartlarda üretilen ekmeklerin Tarım Kredi Kooperateflerinde satışa devam edilip edilmeyeceği bilinmiyor.  Haber: Onur SAĞSÖZ 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadas 31 Mart 2024 22:30

    Demiştik yorumlarda Erzurum adaya oy vermiyor diye yine cumhurbaşkanına verdiler sayın cumhurbaşkanı Erzurum için konfeksiyon mağazasındaki takım elbiseli cansız mankeni adayımız bu diye tanıtsın Erzurum cansız mankene bile oy verir... Yanıltmadı Erzurum. Saatlerce ucuz ekmek ve kıyma kuyruğuna devam.

  • Devran Öztürk. 31 Mart 2024 17:35

    Bu kafayla devam edin.. Sabahın 5' inde ucuz et almak için saatlerce et kuyruğunda bekleyenler... Güvendik Düzgün Tema mağazalarından daha ucuz ürün bulmak için saatlerce etiket gözetenler.. Siz ve sizin gibilerine herşey ama herşey müstehaktır. Saat 15:00' da Akp il başkanlığı binası karşısına hazırlama yapılıyor neymiş kutlama yapılacakmış. Erzurum o yüzden 1 adım ileri gidemiyor gitmeyecekte. Onur bey emeğine yüreğine sağlık.

  • Fatin Ekin 29 Mart 2024 14:15

    Erzurum bu adama halen daha itibar ediyor. Demekki bu adam dediya ben daha iyi yerleri hakkediyorum. Haklıymış bir sürü şaibe var hakkında halen daha devam ne diyek . Diyecek tek bir şey var oda devamkeeeee. Sekmen devamkeeee

  • Dadas 27 Mart 2024 15:55

    kimin denetleyeceği önemli değil asıl soru denetleyeni kim denetlesin olmalı...

  • analiz 27 Mart 2024 14:44

    yapacağınız işin işte

  • Niyazi 27 Mart 2024 13:44

    Olsun bunu bulamayanda var.

  • Mustafa gündüz 26 Mart 2024 20:59

    Yazıklar olsun halkın sofrasına bunu layık gördüğünüz için yazıklar olsun. Japonya olsaydı belediye başkanı şimdi intihar etmişti bizimki istifa bile etmiyor o kadar çürümüşlük ve bozulma varki inanılmaz. Lütfen vali gereğini yapsın ve mühürlesin. Belediye başkanından da istifa etmesini bekliyoruz. Sizin hiçim vicdanınız topluma saygınız yok. Size verilecek oyu kefi köpeğe vermek daha iyidir.

  • Ali er 26 Mart 2024 19:51

    Erzurum?a hizmet etmeye gelen sekmen beyin hizmeti işte bu kadar. 8 senede satılan arsa ve arazilerin yüzölçümü nü buradan soruyorum kaç bin m2 arsa satılmıştır. Buraya hizmete değil satmaya yok etmeye geldiğimiz ortaya çıkıyor. Allah?a havale ediyorum ve tüm Erzurumlu gardaşlara rica ediyorum şehrinize sahip çıkın lütfen.

  • Dadaşbey 26 Mart 2024 02:00

    İyi oluyor erzurum halkına odunu koysan Akp alıyor sorgulama yok hesap soran yok

  • ahmet efe 25 Mart 2024 12:29

    bu ekmek 4 değil 1 tl olsa alınıp yenilmez. Bu ekmegi erzurum halkına yedirenlerin bu ramazanda Allah cezasını versin. Ekmek yapıyorsun kalitesiz asfalt sahte su pis. sen niye erzuruma geldin bizi zehirlemek için mi. Buna oy vermeyin çoluk çocunuzu düşünün. Onur bey olmasa hiçbir şeyden haberimiz olmayacak. belediyeye yazıklar olsun.

  • Metehan GÖKTÜRK 25 Mart 2024 09:55

    PİSLİK İÇİNDE ÜRETİLEN EKMEĞİ YEMEĞİ KENDİNE LAYIK GÖREN ERZURUMLULAR... SİZ KOŞA KOŞA OY VERDİKÇE SİZE İŞTE BUNLARI LAYIK GÖRECEKLER. BAŞKA ŞEHİRLER RAYLI SİSTEMLERE, SANAYİ YATIRIMLARINA, SOSYAL VE SAĞLIK YATIRIMLARINA KAVUŞURKEN SİZLER BÖYLE PİSLİK İÇİNDE SAĞLIKSIZ EKMEKLERE MUHTAÇ OLACAKSINIZ. UYANMADIĞINIZDA LAYIKINIZ KIYAMETE KADAR BUDUR. 2+2=4 ETTİĞİ GİBİ KESİN KURALDIR.