Erzurum Haber Girişi : 10 Kasım 2023 01:32

Tanıtım yapılmadı, Erzurumlu tarihe yürümedi!

Tanıtım yapılmadı, Erzurumlu tarihe yürümedi!
Düzenlendiği ilk yıl yaklaşık 30 bin kişinin katılım sağladığı tabyalara yapılan 'Ecdada Saygı Yürüyüşü' bu yıl ilgi görmedi.

Dönemin Valisi Ahmet Altıparmak tarafından ilk olarak 2014 yılından başlatılan tabyalara yürüyüş etkinliği geçen zaman içerisinde adeta unutuldu.

 

Pandemi döneminde iptal edilen etkinlik bu yıl bir kez daha düzenlendi ancak vatandaşlar ilgi göstermedi.   

 

 

TANITIM YAPILMADI!

 

Önceki yıllarda günler öncesinden tanıtım ve davet çağrılarının yapıldığı etkinlik bu yıl adeta apar topar düzenlendi. 146 yıl önce halkın kahramanlık destanı yazdığı Aziziye Tabyalarındaki törene Vali Mustafa Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9’uncu Kolordu ve Garnizon Komutan Vekili İkmal Albay Adem Vatan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu ile kurum yöneticileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

AYAZPAŞA CAMİ’NDEN ÇAĞRI YAPILDI AMA…

 

Etkinlik 146 yıl önce olduğu gibi Ayazpaşa Camii müezzininin minareden yaptığı “Ey Erzurumlular, ey ahali, düşman Aziziye Tabyalarını bastı. Allah’ını seven, eli silah tutan herkes askerimizin yardımına koşsun. Vatanını ve milletini seven yetişsin” çağrısı ile başladı. Ancak bu çağrı vatandaşlardan karşılık bulmadı.  

 

Askeri erkân dışında az sayıda vatandaşın eşlik ettiği yürüyüşün ardından tabyalarda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

 

Sultan 2. Abdülhamit’in Fermanı ve Erzurum halkına teşekkür yazısının okunmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçıları Nene Hatun’u canlandırdı. Büyükşehir Mehteran takımının da bir gösteri sunduğu program, Lalapaşa Camii’nde şehit ve gaziler adına okunan Mevlid-i Şerif ‘in ardından sona erdi.

 

 

30 BİN KİŞİ KATILMIŞTI!

 

‘93 Harbi’ olarak bilinen Osmanlı-Rus Savaşı’nda “Aziziye Tabyası düştü” haberi üzerine kadınlı - erkekli Erzurum halkının taş, sopa ve baltalarla tabyaları geri aldığı destan, ilk olarak 2014 yılında hatırlanmıştı. ‘Erzurum Tabyalara Yürüyor’, ‘Ecdada Saygı Yürüyüşü’ gibi tanıtımlarla pandemi dönemine kadar büyük katılımlarla düzenlenen etkinliğin artık ilgi görmemesi üzüntüye neden oldu. HABER MERKEZİ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yorgundemokrat0625 11 Kasım 2023 09:19

    Millet ecdadindan değil,AKP ve MHP'nin kaprisli tekelinden bıktı!Gitmek isteyen sırf onların safında olmayayım diye gitmiyor...

  • Vatan 10 Kasım 2023 09:38

    Ecdadımız bu topraklar için canını verdi. Yabancılara toprak satışı yasaklansın.