Ekonomi Haber Girişi : 15 Nisan 2022 20:51

Tarih ve oran verildi, kırmızı ete büyük zam

Tarih ve oran verildi, kırmızı ete büyük zam
Kırmızı ete yeni zam yolda. Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, "30 gün içinde et fiyatlarında yüzde 23-24 civarında artış olacak" dedi.

ERZURUM AJANS / Türkiye'de cep yakan et fiyatlarına yeni zam yolda. Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, tarih ve oran vererek "Fiyatlar uçacak" dedi.

 

Sözcü'den Sayime Başçı'nın haberine göre Sencer Solakoğlu, “Türkiye'de hayvan sayısında ciddi düşüş var ve anaç hayvanlarda kesim, zarar edildiği için devam ediyor. Ramazan sonunda ciddi bir iyileştirme yapılmazsa bu kıyım devam edecek" dedi.

 

Süt fiyatlarında olması gereken seviyenin 8 TL civarında olduğunu kaydeden Solakoğlu, burada bir düzenleme beklediklerini de dile getirdi.

 

Çiğ süt fiyatının 5.70 TL'den 7 TL'ye çıkarılabileceğini ve 1 TL de destekleme ödemesi alınabileceğini söy­leyen Solakoğlu, “Yaz döneminde ise ette fiyatlar uçacak. Gelecek 30 gün içinde et fiyatlarında yüzde 23-24 civarında artış olacak” dedi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Halis demir 25 Haziran 2022 01:25

    Devletin et balık kurumunu kapatıp kombinasyon yok ettiniz bize müstehaktır. Bize et değil bkk yemek yakışır kendimiz ettik kendimiz bulduk

  • Dadas 24 Nisan 2022 09:35

    İnsanlar yemesin ellerinde kalsın yemeye mecburuz demeye devam edildiğinde fiyata itiraz etmemeli...

  • Adem 16 Nisan 2022 09:08

    Devlet bu zamlara seyirci kaldıkça daha çok zamlı günler göreceğiz anlaşılan Allah gözünüzü doyursun ne diyeyim.