Bölge Haber Girişi : 26 Ağustos 2010 14:27

Tarihi medresede tiyatro oyunu!..

Tarihi medresede tiyatro oyunu!..
Yakutiye Belediyesi ile Anadolu Sanat Etkinlikleri Merkezi'nce (ASEM) ortaklaşa organize edilen tiyatro oyunu, tarihi Çifte Minareli Medrese önünde sahnelendi.

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediyesi ile Anadolu Sanat Etkinlikleri Merkezi‘nce (ASEM) ortaklaşa organize edilen tiyatro oyunu, tarihi Çifte Minareli Medrese önünde sahnelendi. Yaklaşık iki saat süren İbiş okulda oyununa çocuklar, büyük ilgi gösterdi.

Yakutiye Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri devam ediyor. Bu sene ikincisi gerçekleştirilen tiyatro günleri etkinliklerinde ASEM oyuncuları Yakup Çağlayan, Ercan Seval, Ahmet Ayık, Burçin Aslan, Gökhan Aslan ve Atilla Aktaş, tarafından “Bu yıl İbiş okulda” adlı oyunu sahneleniyor. Her hafta çarşamba günleri tarihi Çifte Minareli Medrese önünde sahnelenen oyuna, çocuklar ve aileleri büyük ilgi gösteriyor.

Türk tiyatrosundan oyunların sahnelendiği tiyatro günlerine ilginin her geçen gün arttığını belirten ASEM oyuncularından Yakup Çağlayan, ikincisi düzenlenen etkinliğin Ramazan ayı sonuna kadar devam edeceğini belirtti.

Çağlayan, eğlendirirken öğreten oyunda Ramazan ayında okulda İbiş’in başından geçen komik olayların sahnelendiğini söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.