Tarihin karanlığında madalya töreni..

Erzurum'da bu haftasonu yine uluslararası bir spor organizasyonu vardı.16 ülkeden 49 sporcunun katıldığı Kuzey Kombine Uluslararası Kıtalar yarışması iki gün sürdü.

Yarışlar, artık bir 'Kış Sporları ve Turizm Merkezi' olan Erzurum'da renkli görüntülerle ve halkın yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Özellikle Kayakla Atlama Yarışmaları 7'den 70'e her kesimden büyük ilgi gördü.

Bu tür spor organizasyonları ev sahibi olan kentlerin, ülkelerin ciddi anlamda tanıtımına aracılık yapıyor. Kayak Federasyon'da Erzurum'un sadece kış sporları değil aynı zamanda 'Bir Tarih ve Kültür Merkezi' olduğunu da göstermek için yarışlarda dereceye giren sporcuların madalya törenini Yakutiye Medresesi önünde düzenleme kararı almış.

Çok yerinde ve alkışlanacak  bir karar...Bunu düşünen ve gerçekleştirenlere teşekkürler...

Ancak akşam saatlerine yapılan o madalya töreni zifiri karanlık altında gerçekleşti...

Kentin en görkemli tarihi yapısının önünde 16 değişik ülkeden gelen sporcular madalyalarını aldı ama ne o binanın görkemini görebildi, ne de onlar için bar oynayan Dadaşları izleyebildi.

Şu tören alanını ve o görkemli tarih mirasını aydınlatmak çok mu zor?

Sahi bu kentin yerel yöneticileri bu anlamda ne yaparlar?

Gerçi bizim bu sorularımız biraz yersiz oldu. Çünkü muhataplarının hepsi de o tören alanındaydı. Hepsi de karanlıkta yüzlerini göremedikleri  sporcuların madalyalarını taktı...

Keşke Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) veya Türkiye Kayak Federasyonu bir madalya da, dünyanın dört bir yanından gelen sporculardan bu kentin tarihi güzelliklerini, kültürel birikimlerini gizlemeyi başardığı için  onlara verseydi...

Yazık!..  Çok yazık...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.