Erzurum Haber Girişi : 10 Ekim 2018 12:15

Tartıştığı Müze Müdürünü görevden aldı

Tartıştığı Müze Müdürünü görevden aldı
Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, geçen yıl Erzurum Kalesi’nin restorasyonu için yapılan protokol imza töreninde tartıştığı Müze Müdürü Mustafa Erkmen’i görevden aldı.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, geçen yıl Erzurum Kalesi’nin restorasyonu için yapılan protokol imza töreninde tartıştığı Müze Müdürü Mustafa Erkmen’i görevden aldı. Yapılan geçici görevlendirme, ‘müdürün intikamı’ olarak yorumlandı.

Erzurum Kalesi’nin restorasyonu için geçen yıl DAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalanmıştı. Törene katılan Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz kale içinin gezildiği sırada, “Bu zamana kadar çok şey yapılmamış kale için” deyince Müze Müdürü Mustafa Erkmen, Almaz’a dönerek, “Sen daha dün geldin göreve. Biz yıllardır uğraşıyoruz, uğraştığımız içinde bir şeyler çıkmış ortaya. Bir şeyler yapılmış ama yeterli mi dersen, yeterli değil. Kale bu hale yıllarca uğraş sonucu gelmiş” diye karşılık vermişti. Bir anda gerilen ortamda, Kültür ve Turizm İl Müdürü Almaz, “Ben, sen bir şeyler yapmamışsın demedim. Para verilmemiştir. Kendi adamımız milletin içinde bize neler söylüyor” diye çıkışmış, hatta imza töreninde fotoğraf çekimine katılmadan kaleden ayrılmıştı.



BİR YIL SONRA YİNE KALEDE

Aradan geçen zaman içinde anlaşamadıkları bilinen Almaz ve Erkmen geçen haftalarda da Vali Seyfettin Azizoğlu ile birlikte yine Erzurum Kalesi’nde bir araya gelmiş, restorasyon çalışmaları hakkında bilgi vermişlerdi. Bir kaç gün öncede ‘geçici görevlendirme’ yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz, yaklaşık 25 yıldır Müze Müdürlüğü görevini yürüten Mustafa Erkmen’i görevden alarak yerine arkeolog Hüsnü Genç’i görevlendirdi. Kent bürokrasisinde “müdür intikamını aldı” yorumları yapılırken, Erkmen’in bu görevlendirme karşısında ne yapacağı merak konusu oldu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Kübra 01 Ocak 1970 02:00

    Cemal hocam harika ve çok idealist bir insandır kendi ego ve çıkarlarından önce milletini vatanını düşünür.ne yapmışsa doğrudur

  • dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Çok iyi yapmış.25 yıldır Erzurum a ne vermiş. Cemal bey geldikten sonra yapılan lar takdire şayandır.

  • Nuri PALA 01 Ocak 1970 02:00

    Kültür ve Turizm İl müdürü ekibini kuramadığı sürece bu olaylar yaşanacaktır....

  • Okan kolçak 01 Ocak 1970 02:00

    Cemal müdürümü tebrik ediyorum

  • Nihat 01 Ocak 1970 02:00

    İntikam nedir Allah aşkına Mustafa Bey elinden gelenin en iyisini yapmıştır. Allah razı olsun. Bunu yapana sormak lazım kendisi ne yapmış. Makam mevki gözünü kör etmiş olmalı ki egosuna yenik düşmüş.