İlçeler Haber Girişi : 12 Aralık 2016 17:04

Tasarruf için arılarını kışlatıyor

Tasarruf için arılarını kışlatıyor
Olur ilçesinin Atlı köyünde arıların yiyecekleri baldan tasarruf etmek için arıları kapalı ve karanlık mekanda kışlatıyor.
Erzurumajans-Olur ilçesinin Atlı köyünde arıların yiyecekleri baldan tasarruf etmek için arıları kapalı ve karanlık mekanda kışlatıyor.

Bal üreticisi Ertuğrul Şengül, soğuk havaların iyice kendini hissettirmeye başladığını belirterek, "Arılar için ayırdığımız kışlık yiyecek ballarını daha fazla tüketmemeleri için arılarımızı kışlatık. Arıların yiyecekleri yeterince varsa dışarda kalmasının hiçbir sakıncası yoktur ama içeri alınırsa arı başına üç ay içerisinde iki kilo bal kar etmiş olurlar. Arı mevcudu yeterli ise dışarda kalmasının bir sakıncası yok eksi 48 dereceye kadar dayanabilirler. Hiç bir şey olmaz eğer arı sayısı az ise o zaman mutlaka kışlatmalıyız çünkü kovan içerisinde yeterli sıcaklığı oluşturamaz ve arılar ölürler" dedi.

Ertuğrul Şengül arıları kapalı odaya taşıdıktan sonra üç ay karanlık odada kışlatacaklarını söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.