Kültür-Sanat Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Taşhan turistlerin ilgi odağı

Taşhan turistlerin ilgi odağı
Erzurum’un önde gelen tarihi ticaret merkezlerinden olan Taşhan yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı.
Erzurum Ajans-Erzurum’un önde gelen tarihi ticaret merkezlerinden olan Taşhan yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı. Oltu taşından imal edilen tespih ve takıların pazarlandığı Rüstempaşa Kervansarayı gün boyunca turistlerle dolup taşıyor.

Halk arasında ‘Taşhan’ olarak adlandırılan Rüstempaşa Kervansarayı, modern görünümü içerisinde sakladığı tarihi kokuyla turistleri kendine çekerken, LCD ekran televizyonlarla tarihe modern bir görünüm katıyor. Çarşıyı gezmek ve alışveriş yapmak için gelen yerli-yabancı turistler Oltu taşı almadan çarşıdan ayrılmıyor.

Taşhan Oltu Taşı İmalatçıları Başkanı Adem Kaya, tarihi ticaret merkezi içerisinde ticaretin tarihteki gibi hala devam ettiğini Erzurum’un en canlı alışverişinin yapıldığı yerin Taşhan olduğunu dile getirdi. Başkan Kaya, “Türkiye’nin çeşitli turistik kentlerinde Taşhan gibi tarihin ve ticaretim bir arada bulunduğu yerlerin az olduğunu dile getirerek, burayı gezen turistlerin ilk başta sadece tarihi mekan olma özelliğine sahip olduğunu sanıyor fakat sonra içerisinde ticaret yapıldığını görünce Erzurum’un değerlerinden olan Oltu taşı almadan da ayrılmıyorlar.”diye konuştu.

Kaya, Erzurum’un tarihi ve turistik güzellikleri, tabii ve doğal yapısı, yöresel zenginlikleri ve kültürü, çarşıyı gezen yerli ve yabancı turistlerin en fazla Taşhana ilgi gösterdiklerini dile getirdi.

Taşhanı gezen turistler ise Erzurum’da gezilmesi gereken yerlerin başında geldiğini dile getirerek, “Hem alışveriş yapıp hem de tarihi bir mekan görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Taşhan yıllardan bu yana ticaretin yapıldığı bir mekan ve Erzurum’un vazgeçilmezlerinden olan Oltu taşınında burada satılması tam bir bütünlük sağlıyor” dediler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.