Taşmağazaların içi seni yakıyor, dışı beni!

Bir şekilde Ahmet Kaya’nın Hani Benim Gençliğim adlı parçasını hatırlattı nedense bana bu görüntüler. Kaya o parçanın nakarat bölümünde ‘Bu ne yaman çelişki anne’ diyor ki zaten parça da bu şekilde anılıyor, anlatılıyor.

 

Ne zamandır geçeriz oralardan gariptir yeni farkediyorum, yazıya konu ediyorum. Hoş Avukat ağabeyim Faruk Terzioğlu söylemese konu edeceğim de yok. İşte bu esnafa yakışmayan, Erzurum’a hiç yakışmayan izbe görüntü tam da o ‘Bu ne yaman çelişki anne’ sözlerini hatırlatıyor.

 

 

İnanılacak gibi değil. Hem de Taşmağazaları gibi bir elit, yakut taşı gibi nadide bir yerde. İçi seni, dışı beni yakıyor cinsten bir fotoğraf. Birilerinin bu konuda ihmali çok açık. Büyükşehir Belediyesidir, esnaftır, bilmem artık. Ama modern görüntüye kavuşması arzulanan ve bu konuda adımlar da atılan şehirde Taşmağazaların arka yüzü şık değil. Hatta hiç şık değil.

 

Taşmağazalardaki kuyumcu esnafının vitrinini görenler, bir de o işyerinin arkasını görünce tam bir hayal kırıklığı yaşıyorlar. ‘’Bu ne lahana, bu ne perhiz’’ demekten kendilerini alamadıkları gibi, özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin o görüntüler karşısında sessiz kalmasına da anlam veremiyorlar. Anlam veremeyenlerden ve o şaşkınlığı yaşayanlardan biri de elbette zatım!

 

 

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Cahille sohbet etmek güçtür bilene, çünkü cahil ne gelirse söyler diline! (Mevlana Hz)
DUVARIN DİLİ: Yaptığın şeysin. Yapacağını söylediğin değil!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yakup Yılmaz Terzi 31 Mart 2021 01:04

    Beter olsunlar onlar değilmiydi bim.şok.lcw.defacto.coton.lescın vs vs yokken Erzurum halkını soyan.indirim yok sezon sonu yok.alacaksan al almayacaksan galk get diyen kaba insanlar güruhu kendine esnaf diyen sürü

  • remzi konar 24 Mart 2021 02:26

    sayın vedat bey taşmağazalar caddesinde bulunan köklü esnaflar birer birer yok oluyor araç trafiğine kapatan belediye bu caddede çok sayıda bulunan esnafı bitirdi işyerleri boş kiralık satılık işyerleri çoğaldı belediye bir an önce bu caddeyi trafiğe açması gereklidir aksi taktirde taş mağazalar tamamen yok olacak ilgili yetkililere basın olarak haber yapmalısınız.