Tayyip Lisa!..

Herkes bilir ki Leonardo da Vinci, denilince akla ilk gelen ünlü ressamın özenerek çizmiş olduğu 'Mona Lisa' adlı tablosudur.

Türkiye Cumhuriyeti siyaset sanatında da bundan böyle akla ilk gelen ve gelecek olan, Türk Halkı'nın yücelterek çizmiş olduğu Recep Tayyip Erdoğan portresidir.

Kıvırtmaya hiç gerek yok; zaten o dansözlük sanatında başkaları gibi ne becerim vardır ne de hevesim.

Seçim sürecinde dediler ki, Erzurum'da AKP siler süpürür!
Dedim ki, MHP'yi biraz zor götürür!..
Ve ilave ettim, CHP'den de Sayın Palandöken, ismini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yazdırır.
Bizim takımdan da, seyircilerden de beni yalakalık yapmakla suçladılar. Oysa ben bunları inanarak söylemiştim. Kaldı ki 'yalakalık' denilen ahlaksız yaramazlık güçsüze değil, güçlüye yapılır. Ve her yazımda fikrimi de zikrimi de açıklamaktan çekinmedim; yani ikiyüzlülük yapmadan inandığım şeyi söylemeye çalıştım.

Sayın Palandöken isminde ısrar edişimin nedeni vardı. Bu da geçmişinin temiz olduğu ve hiç bir şaibeye karışmamış bir iş adamı olarak Erzurum'da alnı açık gezmesiydi. Bunu benim kadar, az da olsa bir kısım Erzurumlunun biliyor olmasına güvenmiştim.
Olmadı!
Tahminimde yanıldım; ama dünya görüşüm yine aynıdır.

Tayyip Lisa, dedim; çünkü gerçekten unutulmayacak siyasi bir eserdir.
Siyasette ustalık belgesi aldığı kesindir artık.
Her mitinginde CHP'nin geçmişine yüklenerek, o günkü koşullardan bahsetmeyen Sayın Başbakan, seçim sonuçları belli olduktan sonra balkon konuşmasında ilk kez "Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları" için minnet ve rahmet sözcüğünü kullandı.
Neyse!
Bunların artık önemi kalmadı.
Önemi kalmayan bir konuyu tekrar koyup kaldırmanın bir yararı yok!

Sayın Kılıçtaroğlu, her yerde ve her mitinginde bağırarak söyledi, "Recep Bey'in şifresini çözdüm," diye; demek ki önemli olan "Recep Bey"in şifresi değil, seçmenin şifresiymiş.
Özellikle Erzurumlu seçmenin şifresi.
"CHP'ye oy verenin kıldığı da tuttuğu da kabul olmaz," düşüncesinin önemsendiği bir toplumun şifresini çözmek için, çok kafa yormak ve çok uğraşmak gerekecek gibi!
Sadece Erzurum'da değil, ülkemin genelinde lider için oy vermeyen ya da veren seçmen kitlesinin fikrini açmak için de ayrı bir çilingir lazım.
Asla dilemem ve Allah sağlığını eksik etmesin; ama Sayın Erdoğan bir nedenden dolayı siyaset yapamaz hale gelirse, Sayın Başbakan için oy veren kitle kime oy verecek dersiniz?.. Varsaydığımız durumda sudan çıkmış balığa dönen liderprestler, yeni bir lider bulmak için kimin kapısını çalacaklar acaba!


Türkiye'de RTE Partisi her iki kişiden birinin oyunu alarak finişe ulaştı.

Erzurum sonuçlarında AKP:4, CHP:1, MHP:1, olur, diye tahminde bulunmuştum. Birinde yanıldım.
Kıvırtmaya hiç gerek yok!
Evet, çok çalışmam gerek çook!..

Her ne olursa olsun, asla unutulmayan 'Mona Lisa' tablosu gibi 'Tayyip Lisa' tablosu da Türk siyasetinin gri duvarına altın çerçeve içinde asılmıştır.


Bu yarışın içinde salt garip bir yazar olarak bulunduğum için, "bükemediğin bileği öpeceksin," tümcesi buraya ters düşer; düz de düşse öpmem; ama tükürmem de!

Bize düşen memleket için hayırlı ve uğurlu olsun, demektir.
Her zaman diyoruz da!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.