Siyaset Haber Girişi : 21 Ocak 2015 11:30

TBMM'de ki 'Yüce Divan' oylamasında AKP çatlağı

TBMM'de ki 'Yüce Divan' oylamasında AKP çatlağı
4 eski AKP'li bakan hakkındaki iddialar Meclis de sıfırladı. Ancak 312 vekili olan AKP, Yüce Divan oylamasında 48 fire verdi.
Erzurumajans-(Ajanslar)-Meclis, hakkında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları olan eski bakanlar Zafer Çağlayan'ın Yüce Divan'a gönderilmesini 242'ye karşı 264, Muammer Güler'in gönderilmesini 241'e karşı 258, Egemen Bağış'ın gönderilmesini 245'e karşı 255, Erdoğan Bayraktar'ın gönderilmesini 219'a karşı 288 oyla reddetti.

Bağış oylamasında AKP en az 46 fire verdi. Çağlayan için 32, Güler için 38, AKPli'nin "Yüce Divan'a sevk" yönünde oy verdiği tahmin ediliyor.

'İÇİMİZDEKİ İHANET ŞEBEKESİ...'

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, eski bakanlarla ilgili Yüce Divan oylamasında AKP'nin fire vermesiyle ilgili Beyaz TV'ye konuştu.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Şamil Tayyar, önergeye ret oyu vermeyen AKP'li milletvekilleriyle ilgili, "İçimizdeki ihanet şebekesi Erdoğan'a operasyon yapmıştır" dedi.

Tayyar, ret oyu vermeyen vekillerin kim olduklarının "48 saat içinde belirleneceğini ve parti içinde bir temizlik zamanının geldiğini" söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Yüce Divan oylamasında 38 fire var AK Parti'de. Bu beklentinin üstünde bir rakam. 3-5 olsa tamam ama bu kabul edilemez bir rakam. İçimizdeki hainlerdir bunlar. Bu bir vicdan muhasebesi değil Recep Tayyip Erdoğan'a operasyondur. İçimizdeki ihanet şebekesi Erdoğan'a operasyon yapmıştır. Amaçlarına ulaşamadılar ama bir siyasi operasyona kalkıştılar."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • alpurungu 01 Ocak 1970 02:00

    Ey vah.. AKP vicdanlı Milletvekillerini arıyor. ama bulamıyor. çünkü AKP de vicdanlı olmak, dürüst olmak suç