Siyaset Haber Girişi : 04 Kasım 2011 14:06

TBMM`de `cacık` ve `sarımsak` tartışması

TBMM`de `cacık` ve `sarımsak` tartışması
Meclis Genel Kurulu’nda, “cacık” ve “sarımsak” tartışması gergin anlara neden oldu.
Erzurum Ajans-Meclis Genel Kurulu’nda, “cacık” ve “sarımsak” tartışması gergin anlara neden oldu.

AKP İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati’nin, “Sarımsak öyle bir sebze ki o cacığa koyduğunuzda o cacığI yiyen kişiye yaklaşmanız mümkün değildir, müthiş bir şekilde kokar, şu anda bu Meclis’te kesif bir sarımsak kokusu var” sözleri gerginlik yarattı. MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk de, Nebati’ye, “Sayın milletvekili kürsüye çıkıncaya kadar sarımsak kokusu vardı ama ağzını açtığı andan itibaren tahammülü edilemeyecek bir koku, kınıyorum kendisini” diyerek karşılık verdi.
TBMM Genel Kurulu’nda, Çok Taraflı Yatırım Garanti Kuruluşu Sözleşmesinin Maddelerinde Yapılan Değişikliklerin Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı üzerinde yapılan konuşmalarda gergin anlar yaşandı.

-“BURADA BİR LAF SÖYLERİM YERİNİZDEN KALKAMAZSINIZ”-

Yabancıların yatırım yapmasını beklemenin akıllıca olmadığını ifade eden MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, AKP sıralarından gelen tepkilere, “Buradan bir laf söylerim yerinizden kalkamazsınız. İşin o kısmı da var haberiniz olsun” diyerek karşılık verdi. Türkkan, şöyle dedi:

“Yabancıların yatırım yapmasını beklemek akıllıca değildir. Türkiye’de yatırım yapacak yabancı bulamazsınız, kimi bulursunuz ancak Telekom’u verdiğiniz Hariri ailesi gibi bir dost aileyi bulursunuz, bir devletin değerini peşkeş çekersiniz onun adı yatırım olmaz. Komşularımızın ciddi düşmanı haline geldik. Suriye yavaş yavaş dikiliyor. Düne kadar kardeş, bugün kalleş bir ülke konumuna geldik.”

-“ÖZÇERİ Mİ, YENİÇERİ Mİ?”-

MHP’li Türkkan’ın sözlerini eleştiren AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Sayın Türkkan, kendisini nasıl tanıdık, herkese laf yetiştirmekle tanıdık. Yakışık almaz, rencide etmeyecek şekilde konuşmalarımıza devam edelim” dedi.
Salondan gelen tepkiler üzerine Elitaş, “Yeniçeri mi, Özçeri mi, Özçeri misin, Yeniçeri misin? Öğreneyim, Özçeri mi, Yeniçeri mi?” diyerek karşılık verdi. Tepkiler üzerine Elitaş, “Bir laf söylerim yerinden kalkamazsın” ifadesini kullandı.

-“HEM KEL HEM FODUL”-

Sataşma nedeniyle söz isteyen MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Burası milletin kürsüsü. Burada son derece üzücü, kırıcı konuşmalar yapılıyor. Konuşmalar yapılırken hem kel hem fodul modeli içerisinde bir tavır ortaya konuluyor. Konuşmaların edep, adap, etik ve estetik, içerik ihtiva etmesi halinde anlamlı ve kalıcı bir noktaya gelmesi söz konusu olur. Beni buraya çıkarmazsanız ben oradan sürekli laf atacağım. Söz vermiyorsunuz ki, söz istedim başkasına söz veriliyor, bize verilmiyor. Sözü de söke söke alacağım” dedi.

Sataşma nedeniyle söz alan Lütfü Türkkan, Elitaş’ın konuşmasını eleştirerek, “O sözün sahibi gerçekten Elkatmışmış dedim, nereye katmış, neydi, Elkatmış mı, Elkatmış, bu işin adabı var. Sizi bu konuda edepli olmaya davet ediyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.

-TANSİYON YÜKSELDİ, OTURUMA ARA VERİLDİ-

Sataşma nedeniyle söz isteyen AKP İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati’nin sözleri salonda tansiyonu yükseltti. Nebati, şöyle dedi:

“Dün bu kürsüde bu parlamento cacık yapamaz ifadesini kullanan bir konuşmacıya karşı yaptığım ince göndermede kullandığım cacık tarifinden yola çıkarak benden tabi ki cacık olmayacağını söyleyen konuşmacıya aynen şunu söylemek istiyorum. Benden tabii ki cacık olmaz. Çünkü aklı, yüreği, ruhu, bedeni olan bir eşrefi mahlukatım. O arkadaşa 40 çeşniden oluşan bostanenin tarifesini versem hiç anlamayacak. Cacıkla kullanılan yoğurt, salatalığın yanında sarımsağın da olduğunu ifade etmek istiyorum. Sarımsak öyle bir sebze ki o cacığa koyduğunuzda o cacığı yiyen kişiye yaklaşmanız mümkün değildir, müthiş bir şekilde kokar, şu anda bu Meclis’te kesif bir sarımsak kokusu var.”

Nebati’nin sözleri salonda tepki çekerken oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, “Sayın Nebati konuşmanıza açıklama getirin, lütfen düzeltir misiniz” dedi.  Nebati de, “Sarımsak cacıkta kullanılan bir sebzedir, ben neyini düzelteyim” ifadesini kullandı.

Salondan gelen tepkilere de Nebati, “Aynen iade ediyorum” diyerek karşılık verdi. Bu arada salondan, ”Yazıklar olsun, terbiyesizlik yapıyorsun” sesleri yükseldi.
MHP’li Oktay Öztürk de, “Bu Sayın milletvekili kürsüye çıkıncaya kadar sarımsak kokusu vardı ama ağzını açtığı andan itibaren tahammülü edilemeyecek bir koku, kınıyorum kendisini” dedi. Tartışmalar üzerine Meclis Başkanvekili oturuma ara vermek zorunda kaldı. (ANKA)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • hasanbakır 01 Ocak 1970 02:00

    erzurum ajansına şunu söylemek isterim.oktay öztürkün erzurumla erzurumun faydasına verdiği soru önergelerini neden yayınlamadığını sorgulayıp. magazinsel olan meclisteki kavgayı haber yapmanıza aqnlam veremedim. bir erzurumlu olarak bu durumunuzu gözden geçirmenizi dilerim... UNUTMAYINIZKİ ÖNEMLİ OLAN ÖNCELİKLİ OLAN DÜŞÜNCEMİZ ERZURUM OLMALIDIR.SİYASET İKİNCİ PLANDA KALMALIDIR...