Sağlık Haber Girişi : 21 Eylül 2017 18:30

TDV ekiplerine afet eğitimi

TDV ekiplerine afet eğitimi
Türkiye Diyanet Vakfı ekiplerine afet ve acil müdahale eğitimi...
Erzurumajans-Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Türkiye'nin 11 ilinde oluşturulan Afet ve Acil Müdahale Merkezlerinde görev yapacak ekipler, Ankara'da düzenlenen eğitim ve tatbikat programında bir araya geldi.

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Sakarya, Samsun ve Van'da oluşturulan koordinasyon merkezlerinde aktif rol oynayacak ekipler, "temel afet bilinci ve ilkyardım" alanında düzenlenen eğitim programına katıldı. Türk Kızılayı Afet ve Organizasyon Merkezi (AFOM) personeli tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde afetler ve afet yönetim süreci, barınma ve kamp yönetimi, insani yardım lojistiği, dağıtım ve beslenme, psikososyal destek eğitimi verilerek, program sonunda tatbikat gerçekleştirildi.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Türkiye'de yaşanan afet ve felaketlere yönelik hizmet verecek Afet ve Acil Müdahale Merkezleri bünyesinde 11 bölge merkezli tüm illerde toplam 220 kişilik gönüllü ekip oluşturuldu. Kurulan merkezlerde psikososyal destek çadırı, afet çadırı, çok amaçlı çadır ve mescit çadırlarının yanı sıra jeneratör, ısıtıcı, güneş enerjili aydınlatma seti, battaniye, su deposu, ilk yardım çantası ve yangın söndürücü gibi malzemeler bulunuyor. Afet ve Acil Müdahale Merkezlerinin başkanları, koordinasyon merkezinin bulunduğu illerdeki il müftüleri olacak. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.