Erzurum Haber Girişi : 12 Eylül 2014 10:27

TDV vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu bölge toplantısı yapıldı

TDV vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu bölge toplantısı yapıldı
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında yurt içinde tanıtım ve bilgilendirme toplantılarına başladı.
Erzurumajans-Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında yurt içinde tanıtım ve bilgilendirme toplantılarına başladı.

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, Erzurum İl Müftülüğü konferans salonunda yaptığı konuşmada, daha çok ihtiyaç sahibi insana kurban ulaştırmak için yurt içinde Diyarbakır, Sakarya, Konya, Ankara, İstanbul, İzmir, Van, Erzurum, Samsun, Adana ve Trabzon'da il ve ilçe müftüleri, vaizler, din görevlileri, cami ve dernek yöneticilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aladığı bölge toplantıları düzenlediklerini söyledi.

Dana önce, Almanya, Hollanda, Danimarka, İsveç, Norveç, Fransa, Belçika, Avusturya ve İsviçre'de tanıtım toplantılarını tamamladıklarını hatırlatan Bilgin, 61 ülkenin 500 bölgesinde kurban kesimi ve dağıtımı yapacaklarını kaydetti.

Milletimizin emanetlerini 40 yıldır ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz

Bilgin, Türkiye Diyanet Vakfı'nın, 980 şubesi ile Türkiye'de ve 100'ü aşkın ülkede gerçekleştirdiği faaliyetlerle hizmette 40 yılına ulaştığını söyledi.

Bilgin, vakıf olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yurt içi ve yurt dışı hizmetlerinin süratli ve etkin bir şekilde yürütülmesi için imkânlar ölçüsünde her türlü desteği sağladıklarını belirterek, "Toplumu din konusunda aydınlatmaya yönelik irşat hizmetleri, Hac ve Umre hizmetleri, müftülük, Kur'ân kursu, eğitim merkezleri, cami hizmetlerinin yanı sıra hayri ve sosyal projeleri de gerçekleştiriyoruz" dedi.

Kerkük'ten Gazze'ye kadar dünyadaki bütün mazlumların yanında olduklarını vurgulayan Bilgin, vatandaşların emanetlerini en güzel şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi.

2 bin 634 hisse kurbandan, 150 bin hisse kurbana

1993 yılından beri, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın TDV ile vekâlet yoluyla Kurban kesim organizasyonu düzenlediğini vurgulayan Bilgin, "1993 yılında 2 bin 634 hisse ile başlayan Kurban organizasyonumuzda bugüne kadar toplam 558 bin 588 hisse kurbanın kesim ve dağıtımı gerçekleştirdik. 2013 yılında 89 bin 27 kurban vekâletini yerine getirdik. Bu yıl ise 150 bin hisse kurban hedefliyoruz" dedi.

Kurban bedeli yurt içi 575 yurt dışı 400 TL

Mazhar bilgin, vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında bu yılki kurban bedellerinin de belirlendiğini vurgulayan Bilgin, "Vakfımız yurt içinde 575 TL, yurt dışında da 400 TL olarak vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini belirledi. Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr adresinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile Ziraat, Vakıfbank, Halkbank İş Bankası, Akbank, Garanti, Albaraka, Türkiye Finans ve Kuveyt Türk bankaları aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban organizasyonuna katılıp vekalet yoluyla kurbanlarını kestirebilecek. Ayrıca
0312 416 90 000312 416 90 00 çağrı merkezini arayarak kurban bağışında bulunabilecekler" dedi.

Mazhar Bilgin, konuşmasına şöyle devam etti:

"Vakfımız tarafından kesilen kurbanlar, hiçbir kurum, kuruluş ve şahsa devredilmemekte, müftülüklerimiz, büyükelçiliklerimiz, TİKA, müşavirliklerimiz, ataşeliklerimiz ve koordinatörlüklerimiz ile irtibata geçilerek görevlilerimizin nezaretinde kestirilmekte ve dağıtılmaktadır. Vakfımıza vekâlet verilen Kurbanlar dini esaslara uygun bir şekilde kesilerek, görevlilerimizin nezaretinde yurt dışında öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika'dan Orta Asya'ya, Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Uzak Doğu'dan Latin Amerika'ya kadar uzanan coğrafyalardaki kardeşlerimize dağıtılırken yurt içinde de; fakirlere, Kur'an Kurslarına, öğrenci yurtlarına, engellilere dağıtılmaktadır" diye konuştu.

Toplantıda TDV Kurumsal İletişim Koordinatörü Kerim Küçüksarı, vakfın kurban faaliyetleri hakkında katılımcılara sunum yaptı.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Galip Akın ve İl Müftü Vekili Celal Büyük yanı sıra Erzincan, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan il ve ilçe müftüleri ile din görevlileri katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.