Tek kelimeyle yazıklar olsun!

 

Aziziye İlçesi’nde seçimi hangi parti kazanır bilmem ama başkan kim olacaksa adeta bir enkaz devralacağa benziyor.

 

Belli ki, aday gösterilmemesini sindiremeyen mevcut Başkan Muhammed Cevdet Orhan, belediyenin kasasına sıfır çektirme gayretinde!

 

Detaylarını haberde paylaştım özet geçeyim.

 

Adaylar açıklandıktan sonra Başkan Orhan, ‘işine dört elle sarıldı’ demek yanlış olmaz.

 

Sanıyorum bayrak sevgisi tavan yaptı Başkan Orhan’ın… Tuttu bayrak aldı.

 

Tamam, bayrağımızı hepimiz seviyoruz ama bu biraz abarttı!

 

‘Belediye etkinliklerinde kullanmak üzere’ aldığı kırlangıçlara 510 bin lira harcadı.

 

Bayrak tamam sırada köyler vardı. Çok düşündüğünden olsa gerek daha kar erimemişken, ilçeye bağlı 69 mahalledeki oyun parklarının bakım onarım çalışması için 619 bin 392 liraya iş makinası kiraladı.

 

Yetmedi.

 

‘İlçede rutin işlerde kullanılmak üzere’ denildi, 617 bin 973 liralık malzeme aldı ama ne aldı, kimse bilmiyor.

 

Bitmedi.

 

Geçen 10 Mart’ta Alaca Şehitlerini anma etkinlikleri vardı. Bonkörlüğü tuttu, zaten zor durumda olan belediyenin kasasından davetlilere yemek ısmarladı. Faturası tam 157 bin 500 lira.

 

Menüde ‘Portakallı Pekin Ördeği’ var mıydı bilmiyorum ama lütfen o anma etkinliklerinden sonra kim ne yediyse çıksın söylesin.

 

Dedim ya, düşünceli başkan... Çocukların parkından sonra kadınları da unutmadı.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde 8 bin adet karanfil aldı.

 

İlçede yaşayan kadın nüfusunun TÜİK’e göre 30 bin 211 olduğu gerçeğinden hareketle 22 bin 211 tane daha karanfil alması gerekirdi ki, sanıyorum parası yetmedi.

 

Çünkü karanfillere 200 bin lira ödemişti.

 

O karanfiller öyle sap gibi verilmezdi. Üzerine etiket yapıştırılmalıydı! Ramazan imsakiyeleriyle birlikte 210 bin lira da etiketlere yapıştırdı. 

 

Efendim vaktinizi almayayım, bu şekilde daha bir yığın harcama yapıldı. Ha bu arada bahsettiğim rakamlara yüzde 20 KDV ekleyin.

 

Neyse Ramazan günü kafanızı yormayın, ben ekledim.

 

Elimdeki belgelere göre Şubat ve Mart ayında 12 milyon 697 bin 249 lira 68 kuruş harcadı.

 

Nasıl olsa Başkan Orhan’ın cebinden çıkmıyor buna Ocak ayını da dahil edersek, belediye kasasından 15 milyon 168 bin 668 lira 2 kuruş çıktı.

 

Eti, budu belli belediyede başkanın üç ayda yaptığı harcamaya bakar mısınız? Sizce akıl işi mi?

 

Daha önce dedim yine diyorum. 10 yıl belediye başkanlığı yaptı ama bana göre işi öğrenemedi.

 

Her meslekte olduğu gibi belediyecilikte de yazılı olmayan kurallar vardır.

 

Artık aday değilsen, görev sürenin dolmasını bekliyorsan rutin hizmetler dışında işe karışmazsın.

 

Bu teamüldür… İhale yapmaz, çok acil bir durum yoksa doğrudan temin yolu kullanmaz, personel almazsın. (Bu arada bu personel konusuna yarın değineceğim)  

 

Zaten belediye yerine enkaz bırakıyorsun bu yetmiyor, bir de böylesine gereksiz harcamalar ve personel alımlarıyla gelecek kişinin kucağına dinamit atıyorsun. Bu mudur AK belediyecilik?

 

Tek kelimeyle yazıklar olsun.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ahmet 30 Mart 2024 05:45

    Güzel abim keşke yolsuzluklarınıda yazsaydın. Seçimlere 1 gün kala insanlar öğrenseydi.

  • gurbette bir çırçırlı 27 Mart 2024 16:52

    Ey Dadaş'ım, eyy Erzurum'da yaşayan hemşerilerim Kaza ile yıllar önce ayağına sıktığın kurşun tedavi olmadığın için kangren oldu. Kesip atmadın acısını yarasını görmedin anlamadın hissetmedin. Kangren her geçen yıl ve seçim sonucunda vücuduna yayılmaya devam ediyor. Koş artık doktora SANDIĞA KOŞ geç kalmadın tedavini ol. Yeter artık bir avuç insana koskoca Erzurum halkı kul olmasın, seçtiğiniz insanlar size hizmet yarışında kul olsun. Mustafa Kemal ATATÜRK ne güzel söylemiş : HER İNSANIN POLİSİ KENDİ VİCDANIDIR. Vicdanını cüzdanına değişenlere kul olmayın.

  • Bb 25 Mart 2024 23:27

    Haram zıkkım olsun çoluğundan çocuğundan yedi sülalesinden çıksın

  • Dadaşkentli sofi 25 Mart 2024 22:14

    Midem bulanıyor ya rabbim erzurumlu ne yaptı ki bilmem ama bunları musallat ettin affetbizi ne olur

  • HAK EDENE HAKKINI VERECEKSİN. 25 Mart 2024 08:39

    YARIN GENEL MERKEZDE DAHA İYİ YERLERE ALIRLAR SEN BU İŞİ İYİ YAPIYORSUN DİYE SAYIN BAŞKAN DAHA İLERİSİNİ DÜŞÜNEREK YAPMIŞTIR AZ BİLE.

  • alihan önder 24 Mart 2024 21:40

    akp nin 20 senede yaptığı tahribatı atom bombası atılsaydı yapamazdı. eğitim öğretim din adalet ekonomi yaşam emekliler faiz hepssini allak bullak etti. fetöyü başımıza çıkardı, askeriyeyi yok etti bu bir afattır. def edin gitsin bunları erzurumdan.

  • Ali er 24 Mart 2024 00:19

    Özellikle dadaşkentte akrabasının olduğu yere yolda atlatma koymak devlet yolunu bölüp dadşkent girişine bağlamak gibi arsalara imar vermek gibi uygulamalarla Müslümanlığa ihanet etmiş birisidir. Yazık insanların yüzüne nasıl bakacak hergören yüzüme tükürecektir. Yaptığı hiçbir şey hak ve adaletle bağdaşmamıştır. Siyaset insanı böyle bozar 2 günde bozarmış

  • İsraf 23 Mart 2024 17:36

    Bu kaçıncı şov sürekli sürekli projeler için yemekler, sempozyumlar. Sizin kendinizi övmenizin bir anlamı yok, insanların sizi övmesinin bir anlamı var. Ben proje adamıyım, ben süperim, ben çok iyim...

  • dadaş 23 Mart 2024 00:05

    o kadar hak yedi ki kursağı hala doymadı

  • İstemihan kaya 22 Mart 2024 13:18

    Halkın başkanı bu işte. Bize bu yapılanların hepsi müstehak. Her seçim silme oy verirsek bunlarda böyle sorgusuz sualsiz işler yapar. Bu memlekete dürüst bir siyasetçi lazım oda yıllardır zor şartlarda doğru bildiği milli görüş çizgisinden sapmadan yoluna devam eden mütevazi, samimi Faik Çalık başkandır. Gerisi hikaye

  • Garip Dadaş 21 Mart 2024 14:03

    Ben erzurumda yaşamayan bir erzurumlu olarak çok üzülüyorum bizim memleketimiz bunları haketmiyor. Batı da erzurumun yarısı küçüklüğünde ki şehirler hizmete doyuyor bizim erzurumda ki başkanlar erzurumu kaderine terk ediyor.

  • Dadas 21 Mart 2024 12:39

    büyükşehir belediyesi de aynı bir oda da 5-6 kişi çalışıyor görünüyor sorsan önceki belediye yönetimi gereğinden fazla almış diyorlar düşünmezler ki sayın sekmen değil önce ki belediye yönetimi de mevcut iktidardandı. sayın küçüklerden sonra sayın sekmen geldi torpille personel alımı daha da arttı. İşe girmek istiyorsun başvuru yapmaya gidiyorsun sayın sekmen onay vermeli diyorlar. Şehrin bütün kurumsalları torpilli zaten diğer özel dükkanlar işyerleri personelden ne kaçırırım derdinde asgari ücret altı maaş teklifi, denem süresi der sigorta yapmazlar, yasaya göre özel sektörde geçerli haftalık 45 saat yasal çalışma süresi olması gerekirken 60 saat ve üzeri çalıştırırlar fazla mesi ücreti vermek yok tabi, asgari ücret artı prim der primi vermemek için türlü bahaneler uydururlar. Anlaşılan o ki bu dünyada haklar alınamıyor bizde bundan dolayı ilahi adalet terazisinin kurulacağı Allah(C.C)'ın büyük mahkemesinde bütün hakları alacağız. Özel sektöre bağlı tüm işyerleri ve normal başvuru yapıp giremediğimiz işe torpilli alan kurumsal şirketler bilsin bunları...

  • Haluk 21 Mart 2024 10:23

    Sevgili başkan iki dönemi boyunca YAPMADIĞI, Dadaşkent' in cadde ve sokaklarının pislik ve çamurunu temizleseydi giderayak belki dua alırdı. En iyi yaptığı caddelere 50 m de bir atlatma yapmak.

  • dvt 21 Mart 2024 09:31

    gider ayak ne götürsek kardır kafasında ne yazık ki böyle düşünceliler yüzünden kalkınamıyoruz. Allah sorsun

  • Metehan GÖKTÜRK 21 Mart 2024 09:11

    Yazıklar olsun dediğin kişiyi ak parti aday göstersin %70 oy almazsa benim de adım Metehan değil. Öyle halka böyle belediye başkanı. Peygamber Efendimiz(S.A.V.) buyurur ya herkes laiki ile yönetilir. Mehmet Sekmen, M.Cevdet Orhan vs halkın yansımasıdır. Halkın zihniyetinin ürünüdür.

  • Eyvah eyvah 21 Mart 2024 06:00

    Muhammed Cevdet beyi canı gönülden tebrik ediyorum şayet bu dediklerinizi yapmışsa az bile yapmış Halk neyi istiyorsa o