Siyaset Haber Girişi : 02 Mayıs 2012 18:30

Tekin'den 5 işci ailesine taziye ziyareti

Tekin'den 5 işci ailesine taziye ziyareti
Aşkale'de gölette hayatını kaybeden 5 işçinin ailelerine taziye, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in 'takla' atmasını istediği 'Pala Mustafa' lakaplı Mustafa Boğaçayır'a ziyaret etmek için Erzurum'a gelen CHP Genel Başkan G
Erzurum Ajans-Aşkale'de gölette hayatını kaybeden 5 işçinin ailelerine taziye, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in 'takla' atmasını istediği 'Pala Mustafa' lakaplı Mustafa Boğaçayır'a ziyaret etmek için Erzurum'a gelen CHP Genel Başkan Gürsel Tekin, mutlu bir iktidar ile mutsuz bir toplumla karşı karşıya bulunulduğunu iddia etti.
Yeni bir moda olarak siyasetçilerin artık uçakta açıklama yaptıklarını ve hiç karaya inmediklerini ileri süren Gürsel Tekin, ulusal ve dini değerlere sahip çıkmak gerektiğini bildirdi. Gürsel Tekin, İktidarın başka bir hastalığı var. Ulusal bayramların iktidar yetkililerine bu kadar batmasını doğrusu anlamış değilim. Biz 19 Mayıs'ları da 29 Ekim'leri de kutlayacağız dedi.
Türkiye'de insan ölümlerinin çok ucuzladığını, Aşkale'de 5 kişinin hayatını kaybettiği sırada devlet olanaklarının kullanılmadığını savunan Gürsel Tekin, CHP İl Başkanlığında yaptığı toplantıda, 1 Mayıs törenlerine katılan 'İslami Sosyalistleri' yürekten kutladığını bildirdi.
Aşkale'de ölen işçilerden birine ait evinin elektriğinin kesilme olayı hakkında ise Gürsel Tekin, iktidarın hem insani, hem de vicdanı özelliğini kaybettiğini ileri sürdü. Ülkede sadece 5 kişi değil, 3 milyona yakın taşeron işçinin sosyal güvenceden yoksun olarak çalıştığına dikkati çeken Gürsel Tekin, Allah göstermesin bu kardeşlerimiz gibi herhangi kaza sonucu hayatını kaybederse onların aileleri de ortada kalacaktır. Bu mu sosyal devlet Siz utanmadan gideceksiniz acılı kadının evinin elektriğini keseceksiniz. Bu kabul edilir mi İktidar nerede sesi çıkıyor mu Hak arayanlara her türlü zulmü uygulayacaksınız. Biliyorsunuz HES'de 90 yaşındaki bir kadın vardı. Tek varlığı ceviz ağacı. Ondan geçiniyor. Onu korumaya çalışınca siz ona zulüm edeceksiniz. Zulüm eden bir iktidarla karşı karşıyayız dedi.
Taziye ziyaretinde kahvede toplanan ölen işçilerin yakınları Tekin’e olayla ilgili dert yakındı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.