Spor Haber Girişi : 03 Ağustos 2017 21:30

Teknik Direktör Özköylü: Beklentilere cevap vereceğiz...

Teknik Direktör Özköylü: Beklentilere cevap vereceğiz...
BB Erzurumspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, yeni bir takım kurduklarını belirterek, taraftardan hem destek hem de biraz sabır istedi.
Erzurumajans-BB Erzurumspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, kulüp tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Takımın son durumu hakkında bilgi veren Özköylü, " Çok iyi oyuncuları bünyemize kattık. Ancak uyum sorunu yaşıyoruz. İlk beş haftayı çok önemsiyorum. Taraftarlarımızdan tam destek birazda sabır istiyorum"dedi.

"BU TAKIMA 18 YENİ FUTBOLCU KATILDI"

Oyuncuların peyderpey gelmiş olması, oyuncular arasındaki fiziksel mesafenin fazla olması hem de takımın uyum sürecinin biraz ağır ilerlemesi bizim en büyük dezavantajlarından biri olduğunu söyleyen Özköylü, "Ligin başlamasına 10 günlük bir süreç kaldı ama takım bizim istediğimiz seviyede değil. Olmaması da çok doğal. Çünkü bu takıma 18 tane yeni transfer yapılmış. Geçen seneden 3 tane oyuncumuz devam edecek. Bu oyuncuların bir çoğu yeni aramıza katıldı. Antrenman eksiklikleri var. Onları hazırlamamız biraz zaman alacak. Hazırlık maçları oynadık ama maçlarda düşündüğümüz oyuncu profilini sahaya koyamadık. Çünkü bir çok oyuncumuz eksikti.  En son bugün Haris Harba ve Jasmin Trtovac ile sözleşme imzalandı. Yabancı transferini bu oyuncularla beraber kapatmış olduk. Hollanda'dan getirdiğimiz Terell Ondaan sağlık problemleri nedeniyle gönderildi"dedi.

"HÜCUM HATTINDA ÇOK İYİYİZ"

Jasmin ve Yaris'in transferleriyle yabancı transferini tamamladıklarını belirten Özköylü, "Jasmin yakından takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Geçen sene Romanya Ligi'nde en iyi 11'e girmeye başarmış bir futbolcu. Haris ise Çek Ligi'nde geçen yıl ilk yarıda 11 gol atarak büyük bir başarı gösterdi. Gökhan Karadeniz'i sezon başından beri takip ediyoruz. Onun bize bizim de ona sözümüz vardı. Karadeniz'le sözleşme imzaladık. Burhan Eşer'i de kadromuza kattık. Hücum hattında çok güçlü bir takım olduğumuzu söyleyebilirim. Sıkıntımız arka bölgedeydi. Oraya da Jasmin'in transferi bizi rahatlattı. Lokman'da yarın inşallah imza atacak ve defansta ki sorunumuzu da çözmüş olacağız"diye konuştu.

"BİRAZ SABIR İSTİYORUM"

Gelinen noktada oyuncular arasında fiziksel kalite konusunda farklılıklar olduğunu da ifade eden Osman Özköylü, " İlk günden beri söylüyorum. Çok iyi bir takım kurduk. Gerçekten benim içimi rahatlatan bir oyuncu topluluğuna sahibiz ancak bu oyuncu topluluğunun bizim istediklerimizi yapar hale gelmesi sahada istediğimiz oyun sistemini yüzde 100 uygular hale gelmesi biraz zaman alacak. Onun için ilk beş hafta bizim için çok önemli"şeklinde konuştu.

"BEKLENTİLERE CEVAP VERECEĞİZ"

Ligde bir çok takımın zirveye oynayacak kalitede olduğunu da söyleyen Özköylü konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Çok zor bir ligdeyiz. Baktığınız zaman ilk 10 hafta fikstürümüz oldukça zor. Özellikle deplasmana gideceğimiz her maç ligin zirvesine oynayacak takımlarla. Bu zorlu süreçte bir de böyle dezavantajlarla lige başlayacağız. Ama bunlar bizim için mazeret olamaz. İlk dört haftayı en iyi şekilde tamamlaya çalışacağız. Bu kadar iyi transferler yapılmasından sonra tabiî ki beklenti büyük. Bizde bu beklentilere cevap vereceğiz. Ama dediğim gibi ilk beş haftada herkesten biraz sabır bekliyoruz. Şampiyonluk yaşadığım takımlarda da aynı şey oldu. 7. Haftada liderliği aldık ve hedefe ulaştık. Ligi çok iyi tanıyorum. Takımları çok iyi biliyorum. Çok zorlu bir yarış olacak. Yapılan transferlere baktığımda en az 9 takımın zirveye oynayacağını düşünüyorum. İnşallah biz de bu takımların arasında olacağız. Herkesten deste ve biraz sabır istiyorum. Yaptığımız yatırımın karşılığını alacağız."

TÜM TARAFTARLAR PASSOLİG ALMALI

Passolig konusunda da taraftarları uyaran Özköylü açıklamalarını şu sözlerle tamamladı;

Taraftarımızın şunu bilmesi lazım. Ben maça gelirim, istediğim zaman stada girerim diye bir şey yok artık. Passolig sistemi devreye giriyor. Passolig'siz hiç kimse stada giremeyecek. Geçen yıl stadı dolduran 20 bin taraftarı bu yılda görmek istiyoruz. Bunun için Passolig olmazsa olmaz. Tüm taraftarlarımız biran önce Passolig'ini alsın"
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Yiğido 58 01 Ocak 1970 02:00

    Sevgili dadaslar osman hoca Erzurumsporumuza fayda sağlamaz beklenti içine girmeyin. Geçen sene ilk 10 haftada alınan skorlarda Sivassporumuzun basinda osman vardı takımı rezil etti ve giderken bu takımı Mourinho gelse kurtaramaz dedi şampiyon olduk gerisini düşünün. Umarım seneye Sivasspor ve Erzurumsporum süper ligde dostluk futbola nasıl yansıtılır gösterir.