Bölge Haber Girişi : 26 Kasım 2010 00:24

Teknokent'in hesapları inceleniyor!..

Teknokent'in hesapları inceleniyor!..
Erzurum'da 4.5 Yıldır Tamamlanamayan Ata Teknokent'in hesapları incelemeye alındı.

Erzurum Ajans-Erzurum'da 4.5 yıldır tamamlanamayan Ata Teknokent'in hesapları incelemeye alındı. Teknokente bugüne kadar 6.5 milyon TL'nin üzerinde ödenek geldiği öğrenildi.  Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, hesaplarda inceleme yapıldığını doğrularken, konunun henüz yargıya intikal etmediğini söyledi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi bünyesinde kurulan Ata Teknokent'in inşaatı yıllardır bitirilemiyor. Türkiye genelinde hizmet veren 30'dan fazla teknoloji geliştirme bölgesinden biri olan Ata Teknokent'in inşasına, 2005 yılında kurulma kararı alındıktan bir yıl sonra Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi karşısında bulunan alanda başlandı. Üç blok yapılması planlanan, daha sonra iki blok üzerine inşa edilme kararı alınan teknokent binası 4.5 yıldır maddi sorunlarını aşamadı.

Türkiye genelinde en fazla ödeneği alan teknokentlerden biri olan Ata Teknoknet'e 2006 yılında 800 bin TL, 2007 yılında 2 milyon 150 bin TL, 2008 yılında 1 milyon 950 bin TL, 2009'da 1 milyon 500 bin lira olmak üzere toplam 6 milyon 400 bin lira ödenek geldi. Eski Rektör Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz döneminde görev alan Ata Teknokent yönetim kurulu, daha sonra seçilen Rektör Hikmet Koçak döneminde de görevine devam etmişti. Ancak 7 ay önce yapılan genel kurul sonrası Ata Teknokent'in yönetim kurulu başkanı ve üyeleri değişti. Bu zamana kadar 6 milyon 400 TL'nin üzerinde ödenek gelen ve 4.5 yıldır tamamlanamayan teknokente yapılan harcamaların ve hesap işlemleri ise incelemeye alındı.

Şu an bir blokun tamamlandığı teknokentte 30'un üzerinde firma bulunuyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.