Erzurum Haber Girişi : 05 Nisan 2022 13:26

Terör operasyonu: 6 gözaltı

Terör operasyonu: 6 gözaltı
PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik olarak sürdürülen operasyonlara bir yenisi daha eklendi. 

ERZURUM AJANS Erzurum polisi düzenlediği operasyonda aralarında HDP İlçe başkanının da olduğu 6 kişiyi gözaltına aldı. 

 

'Silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütü mensuplarına yardım/yataklık yapmak, terör örgütü propagandası yapmak' suçlarına karıştıkları tespit edilen Sadrettin Ö., Perihan Ö., Polat Ö., Berivan K., Abdurrahman D. ve Sevda D. isimli şahıslar, Palandöken, Hınıs ve Tekman ilçelerindeki 6 ayrı adreste yapılan eş zamanlı operasyon sonucu yakalandı. 

 

Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda, 1 adet 9 mm çapında Çek 14’lüsü tabir edilen tabanca, bu tabancaya ait 2 adet şarjör, 151 adet 9 mm çapında fişek, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 82 adet av tüfeği fişeği, örgüt mensuplarına ait fotoğraflar, çok sayıda hakkında toplatma kararı bulunan örgütsel içerikli kitaplar, çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi. Şahısların Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor. İHA

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.