Medya Haber Girişi : 24 Temmuz 2012 16:30

TFMD Erzurum temsilcisi Cem Bakırcı:

TFMD Erzurum temsilcisi Cem Bakırcı:
TFMD Temsilcisi Cem Bakırcı, basına sansürün kaldırılışının 104. Yıldönümü kutlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Erzurum Ajans-TFMD Temsilcisi Cem Bakırcı, basına sansürün kaldırılışının 104. Yıldönümü kutlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bakırcı, “Özgür basın demek, doğru haber alan doğru ve tarafsız bilgilendirilen vatandaş demektir. Tüm meslektaşlarımızın daha özgür yazabileceği ve deklanşöre daha özgür basabileceği günler yaşamasını dileriz” dedi.

“DEMOKRASİNİN CAN DAMARLARINDAN BİRİDİR BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ”

TÜRK Basınında sansürün kaldırılışının 104. Yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, özgür basının gücünün demokrasilerden alan bir meslek neferleri olduğuna dikkat çeken Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Erzurum Temsilcisi Cem Bakırcı, daha sonra şunları kaydetti;
“Demokrasinin can damarlarından biridir basın özgürlüğü. Bizler gücünü demokrasilerden alan bir mesleğin neferleriyiz her ne kadar buruk bir sevinçle karşılasak ta bu anlamlı günü; gazeteciliğin daha özgür günlerde yapılacağına İnancımız tam umudumuz bakidir. Çünkü özgür basın demek, doğru haber alan doğru ve tarafsız bilgilendirilen vatandaş demektir aynı zamanda. Bu çerçevede Türk basını için en anlamlı günlerden biri olan: “24 Temmuz Türk Basınından Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı”nı kutlarız.
Tüm meslektaşlarımızın daha özgür yazabileceği ve deklanşöre daha özgür basabileceği günler yaşamasını dileriz.” 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.