Erzurum Haber Girişi : 24 Aralık 2013 13:31

TGB'lilerden bankada 'yolsuzluk marşlı' eylem

TGB'lilerden bankada 'yolsuzluk marşlı' eylem
Erzurum'da Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri Halk Bankası'na girerek Türk bayrağı açtı ve 'yolsuzluk marşı' söyledi.
Erzurumajans-Erzurum'da Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri Halk Bankası'na girerek Türk bayrağı açtı ve 'yolsuzluk marşı' söyledi.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki Halk Bankası Şubesi'ne müşteri gibi giren 10 TGB üyesi, Türk bayrağı açıp, boş ayakkabı kutularını bekleme salonuna bıraktı. TGB'liler 17 Aralık sonrası yazdıkları 'Yolsuzluk marşı'nı söyledi. Hep bir ağızdan 'AKP geldi başa Türkiye'mde bir tasa/ Vatandaşı soya soya dolmadı çelik kasa/ Paraları hortumlarsanız, kutulara zulalarsınız/ Bu millet soyulur mu, kutuya konulur mu?/ Sana bir tek kutu versem meclisten duyulur mu?/ Paraları hortumlarsanız kutulara zulalarsınız' marşını okuyanlara, banka çalışanları ilgi göstermezken, güvenlik görevlisi müdahale etti. Güvenlik görevlisi eylemcinin elindeki bayrağı öperek teslim aldıktan sonra gençleri dışarı çıkarmak istedi. Yaklaşık 10 dakika süren eylemin bitiminden sonra TGB'liler alkışlayarak bankadan ayrıldı.

Halk Bankası'ndaki eylemin ardından TGB'liler öğle saatlerinde ellerinde Türk bayrağı ve Atatürk posterleri ile AK Parti İl binası önünde ikinci eylemlerini gerçekleştirdi. 'Sizin gibi çalanın değil, vatanın çocuklarıyız. Kubilay gibi hazırız' pankartı açarak devrim şehidi Mustafa Fehmi Kubilay'ı ölümünün 83'üncü yıl dönümünde anan TGB'liler, basın açıklamasını okudu. Geniş güvenlik önlemi altında yapılan açıklamaya yoldan geçen bir vatandaş tepki göstererek, "Zorunuza mı gitti? Allah belanızı versin, Tayyip'e uzanan eller kırılsın" diye slogan attı.

TGB Erzurum Şubesi Basın Sorumlusu Özge Odabaş, tarafından okunan bildiride, iktidar partisine ağır eleştiriler yer aldı. Odabaş, "Devrim şehidimiz, öğretmenimiz Mustafa Fehmi Kubilay'ın gericiler tarafından katledişlinin üzerinden 83 yıl geçti. 83 yıl önce Kubilay'ı katleden, Ata'mıza ve Cumhuriyet Devrimine karşı gelen gericilik, 1950'lerden itibaren emperyalizmin desteği ile darbeyle ve provokasyonlar ile Cumhuriyete yönelik saldırılarını sürdürerek, iktidar olmuştur. Vatanı gericiliğe mahkum eden iktidar, Cumhuriyet Kurumlarını ele geçirip, yasama-yürütme-yargı organlarını, Gladyo-mafya-cemaat üçlüsünün denetimine sokmuştur. Ergenekon ve Balyoz tertipleriyle Türk Ordusuna operasyonlar düzenleyip, komutanlar esir alındı. Atatürk Devrimleri hiçe sayıldı" diye konuştu.

AK Parti Erzurum İl Binasında toplanan TGB üyeleri, son zamanlarda ülke gündemini meşgul eden yolsuzluk operasyonlarına da gönderme yaparak ayakkabı kutuları ile tepki gösterdi. Ayakkabı kutusunun içerisine 'Her yer Halkbank, Her yer yolsuzluk' yazan gençlere, yoldan geçen vatandaşlardan da tepki geldi. Grup, 'Devrim Şehitleri Ölümsüzdür, Mustafa Kemal'in askerleriyiz, Cumhuriyet değil AKP yıkılacak' sloganları atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

Türkiye Gençlik Birliği üyelerinin eylem yapacakları bilgisine ulaşan emniyet güçleri sabahın erken saatlerinden itibaren aldıkları yoğun güvenlik önlemleri ile dikkat çekti. Eyleme yaklaşık 3 saat kala, AK Parti İl Başkanlığı binasının önünde önlem almaya başlayan polis, eylem sonunda da İl Başkanlığı giriş kapısını kapattı. Çok sayıda çevik kuvvet ve sivil ekibin katıldığı önlemlere, sadece 15 eylemcinin katılması ise dikkatlerden kaçmadı. (Kaynak: Furkan Nehri/Pusula)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kara dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Yaw size ne oluyor kardeşim.. Zorunuza giden ne? Ne diyor Başbakanımızın Başdanışmanı Yiğit Bulut Fonex bey, Yolsuzluk işi , Yolsuzluğu Yapan ve Allah arasında bir olay... Daha bu laftan sonra çırpınmak niye..