Kültür-Sanat Haber Girişi : 01 Haziran 2015 20:45

THM çocuk korosu yılsonu konseriyle müzikseverlerle buluştu

THM çocuk korosu yılsonu konseriyle müzikseverlerle buluştu
TRT Erzurum Müdürlüğü Türk Halk Müziği Çocuk Korosu, Şef Didem Dilara Duman'ın yönetiminde çalışmalarını tamamlayarak, kurum bünyesinde bulunan Âşık Reyhani stüdyosunda yılsonu konseriyle müzikseverlerle buluştu.
Erzurumajans-TRT Erzurum Müdürlüğü Türk Halk Müziği Çocuk Korosu, Şef Didem Dilara Duman'ın yönetiminde çalışmalarını tamamlayarak, kurum bünyesinde bulunan Âşık Reyhani stüdyosunda yılsonu konseriyle müzikseverlerle buluştu.

Büyük bir dinleyici kitlesi önünde konserini gerçekleştiren koro; ülkemizin dört bir yayından derlenmiş türkülerle, stüdyodaki seyirciden büyük alkış aldı.

Bütün bir yıl her hafta sonu sürdürülen yoğun çalışma neticesinde ortaya çıkan TRT Erzurum Müdürlüğü Türk Halk Müziği Çocuk Korosu; gösterdiği başarıyla; geçmişle bugün arasındaki kültürel bağın yaşaması ve geleceği aktarılması için ortaya konulan güzel bir etkinlik olarak zihinlerdeki yerini aldı. Koro elemanlarının velilerinin de yer aldığı stüdyodaki manzara, adeta bir çiçek bahçesi görünümüyle de, gözlere hitap etti. İler ki bir tarihte yayınlanmak üzere TRT tarafından televizyona da çekilen ve aynı anda TRT Türkü kanalından da canlı olarak yayınlanan konser sonrasında koro şefi Didem Dilara Duman; öğrencilerine gösterdikleri başarıdan ötürü teşekkür ederek, onları kutladı.

Daha sonra konuşan TRT Erzurum Müdürü Ayça Alemdar ise; her yıl olduğu gibi bu yıl da uzun çalışmalar sonucunda dinleyicilere iyi bir konser programı sunmaya çalıştıklarını belirterek; "Kurulduğu günden bu tarafa kültüre yaptığı katkılarla yıllar içerisinde öne çıkan TRT; Türk Halk Müziğinin de öncüsü ve destekleyicisi olarak yılsonu konserleriyle ve daha başka faaliyetleriyle bu gayeye elindeki her türlü imkânı kullanarak bundan böyle de önemli katkılar sağlamaya devam edecektir." dedi.

Konser hakkındaki düşüncelerini aktaran TRT Erzurum Radyosu Müdürü İsmail Bingöl ise konuşmasının bir bölümünde; "TRT Erzurum Müdürlüğü yıllar içerisinde gördüğü ilgiden de cesaret alarak bu alandaki çalışmalarını giderek büyütecek ve daha iyi noktalara taşıyacaktır. Tabii ki bu konuda ki en büyük desteğimiz ve yardımcımız halkımızdır. Yine bu ve bundan sonra yapacağımız bütün konserlerde de halkımızdan gerekli desteği, yardımı ve ilgiyi bekliyoruz." cümlelerinden sonra sözünün bitiminde; konserin yapılmasında emeği geçen herkese ve özelliklede dinleyicilere teşekkür etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.