Tıp Bayramı'nda bir doktoru linç ettiler!

 

Sosyal medya dünden beri adeta yıkılıyor.

 

Buhara Hastanesi’nin sahibi Dr. Demet Say Kömeç, katıldığı bir TV programında konuşmuş. 

 

İzledim.

 

“Erzurum’da kadınlar özgür değil. Saat 22.00’den sonra dışarı çıkamıyor, caddede yürüyemiyor, bir kafede oturamıyor…”

 

“Bir parkta tek başıma yürüyebilmeliyim. Ben yürüyüş yapmayı çok severim. Ama yürürken de rahatsız edilmek istemem. Bir bakış bile beni rahatsız ediyor…”

 

“İstanbul’da Ankara’da nasıl yürüyorsam Erzurum’da da öyle yürümek isterim…”

 

“Tek başıma oturabilmek isterim. İnsanların acaba bu niye tek gelmiş oturuyor demesini istemem. Çünkü ben yalnızlığı da severim. Tek başıma oturmayı da severim.”

 

“Ankara’da İstanbul’da bunu yapabiliyorsun ama Erzurum’da çok zor.”

 

Ve sonunda ekliyor.

 

“Ben bu halimle hiç denemedim, bir kafeye gidip, bir restorana oturmadım…”

 

Keşke ‘deneseymiş, bu kadar ön yargılı olmasaymış’ dedim içimden.

 

Tabi tepki aldı sözleri.

 

Affetmedi toplum, demedi kişisel görüşleri!

 

Sanki herkesin eşi, kızı gecenin 22.00’sinde dışarıdaymış da, Doktor Demet niye çıkamıyormuş derdine düştü!

 

Altını çizerek söylüyorum, Demet hanımı savunmuyor, bilakis ön yargılı söylemlerinden dolayı kendisini haklı da bulmuyorum.

 

Edebiyle adabıyla, Demet hanımın bu sözlerine karşı çıkanlara da sözüm yok.

 

Ancaaak!

 

Görüşünü beğenmediniz diye bir insanı, bir kadını aşağılamak, hakaretvari söz etmek nedir yahu?

 

Onun bir eş, bir anne olduğunu unutan, sözüm ona Erzurum sevdalıları, kadını linç ettiler.

 

Kimsenin buna hakkı yok.

 

Evet, ortada şehirle ilgili ön yargılı bir eleştiri var.

 

Lakin eleştiriye cevap vermek yerine hakaret ediyorsanız, o eleştirinin odağında kalmaya mahkûm olursunuz.

 

Kimse kusura bakmasın!

 

Bu işin dozu kaçmış, bir linç kampanyasına dönüşmüş, dönüştürülmüştür. 

 

Ne yazık ki, birçok konu da üç maymunu oynayanlar, bir kadına karşı aslan kesilmiştir.

 

Şehir için bu kadar mı hassassınız?

 

Üstünüze güldürmeyin!

 

Bakın, size şehrimiz soyuluyor, milyonları hortumlanıyor diyorum.

 

Yıllardır belgeleriyle ortaya koyup, yazıp çiziyorum ama kimsenin sesi çıkmıyor!

 

Aynı tepki, bu gerçekler yazılıp, çizilirken verilmiyor.

 

Alın işte, Kur’an kursunda çocuklarımız tecavüze uğradı. Müftü’ye karşı birkaç kalem hariç kimse yorum dahi yapmadı.

 

Arzu Yüzbey tek darbeyle kalbinden, Zeynep Uçar 37 yerinden güpegündüz cadde ortasında bıçaklanarak, Seher Polat kurşunlanarak öldürüldüğünde tweet bile atamayanlar, Tıp Bayramı’nda bir kadın doktoru linç ettiler.

 

Helal olsun vallahi, ‘kral çıplak’ diyemeyenler bir kadına güç yetirdiler.

 

Onur SAĞSÖZ'ün Tüm Yazıları İçin Tıklayın

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • dadaşça 18 Mart 2022 12:15

    adam gazeteci. helal.

  • halis demir 16 Mart 2022 11:55

    demet hanım dediklerinde malesef aşırya kaçmıştır. yazın kadınlar rahat rahat gezdiklerini görüyoruz Ama emet hanım dönüp kendi hastanesinede baksın. daracık apartman bozması bir hastane burada hasta bakılmaz koridorlar daracık yamru yumru. Bu aasıl utanç vericidir. kendim gittim giriş kapının tam karşısında eski bir binanın bahçesinde kocaman pitbul cinsi köpek vardı araba park edecek yer yoktu çok izbe bir hastane. bundan da utanmalıdır demet hanım. at çiftliği yerine iyi bir hastane yapılabilir di. onur beye gelince erzurumda doğruları yazan doğru haber yapan tek gazeteci diyebiliriz. bravo onur sagsöz.

  • Ali er 16 Mart 2022 07:49

    Onur bey bu şehirde sizi takip etmek bir ayrıcalıktır her yazınız gerçek bir gazeteci yazısıdır.Demet Kömeç nerede gezmiş de kim rahatsız etmiş. Atauni kampüsünde gezsin, Yenişehir?de yıldızkentte dadsşkentte gezsin serbestçe kimse umursamaz. Ama Demet hanıma da sormak lazım mahalle arasında apartman bozması hastanede Erzurumlu kadınları tedavi etmeye utanmıyorlar mı. Demet hanımın Çiftliği yerinde niçin bir hastane açmadılar gelip park yeri bulamıyoruz hastanenin karşısı gecekondu ara sokaklar çöp içinde bumudur hastsnecilik

  • Ali er 16 Mart 2022 07:47

    Onur bey bu şehirde sizi takip etmek bir ayrıcalıktır her yazınız gerçek bir gazeteci yazısıdır.Demet Kömeç nerede gezmiş de kim rahatsız etmiş. Atauni kampüsünde gezsin, Yenişehir?de yıldızkentte dadsşkentte gezsin serbestçe kimse umursamaz. Ama Demet hanıma da sormak lazım mahalle arasında apartman bozması hastanede Erzurumlu kadınları tedavi etmeye utanmıyorlar mı. Demet hanımın Çiftliği yerinde niçin bir hastane açmadılar gelip park yeri bulamıyoruz hastanenin karşısı gecekondu ara sokaklar çöp içinde bumudur hastsnecilik

  • Mesut Demirci 15 Mart 2022 14:18

    Mehmet Çelik bey elinize sağlık

  • DADAŞIM 15 Mart 2022 09:14

    HERŞEY İYİ HASTA EMİNİM Kİ DEMET HANIMI ELEŞTİRENLER İLK BAŞTA BU SAYGISIZLIGI YAPAN KİŞLERDİR.NEYSE ERZURUM ÇOK AHLAKLI VE SAYGILI MİLLİYETÇİ BİR ŞEHİR DEĞİL ARTIK BUNLARI UNUTUN ÇOLUGA COCUGA SAHİP ÇIKALIM GERİSİ YAZI KADER ARTIK.

  • Mehmet Çinik 15 Mart 2022 00:09

    Bir kişi çıksın bu memlekette ben ailemle yürürken 100 kişiden 1 kişi bakmadı desin alnını karışlarım.Malesef memleketimizde bakmak diye bir kültür var bırakın yalnız bir bayana bakmayı eşi yanındayken bile bakılıyor.Demet hanım söylemişte az bile söylemiş.Bitti artık o eski Erzurum beyefendiliği gençliği kalmadı geçmiş olsun hepsi gitti.Ailemizle üniversite kampüsü haricinde rahatça yürüyebileceğimiz hiç bir yer yok.Bu memleket çok kötü göç aldı kötü derken insan kalitesinden bahsediyorum.Erzurum?un yerli insanlarını tüm söylemlerimden ayırıyorum onlara kimse laf söyleyemez.Ancak memleketimizde sayımız azaldığı için gurbette yaşar gibi olduk.Soruyorum size kırmızı ışıkta dururken yandaki araç 2-3 saniye bile olsa aracınızın içini dikizlemiyormu.Sanırım Demet hanım bu yobazlıktan bu saygısızlıktan bu mahremiyetsizlikten bahsetmiş.Hiç zorumuza gitmesin haksızda değil.

  • Misafir 14 Mart 2022 21:37

    Mahir Yiğit beye katılıyorum

  • Mahir Yiğit 14 Mart 2022 20:48

    Kim olursa olsun ölçüyü aşmadan eleştiri yaparsa ona hakaret vari eleştirilerde bulunmak insanlığa sığmaz. Ancak kişilerde bazen haddini bilecek.Bir yerde veya bir yörede rızkını temin için çalışıyorsan o yöre veya beldenin halkına örf ve adetlerine saygılı olacaksın. Beğenmiyorsan çeker gidersin, gitmiyorsan o zaman o yöre halkının onurunu incitici sözlerden uzak duracaksın. Zaten bizim şehrimizin en büyük şanssızlığı, dışarıdan gelenlere çok değer veriyoruz, fakat değer verdiğimiz kadar rağbet görmüyoruz.

  • Selahattin Çorapsız 14 Mart 2022 20:35

    Bravo Onur Sağsöz Tebrik ediyorum sizi