Kültür-Sanat Haber Girişi : 04 Kasım 2017 16:00

Tiyatro oyunu 'Bizim Konak' Ardahan'da sahnelendi

Tiyatro oyunu 'Bizim Konak' Ardahan'da sahnelendi
Ardahan Belediyesi, kültür etkinlikleri kapsamında 'Bizim Konak' adlı tiyatro oyununu Ardahanlılar ile buluşturuldu.
Erzurumajans-Ardahan Belediyesi, kültür etkinlikleri kapsamında 'Bizim Konak' adlı tiyatro oyununu Ardahanlılar ile buluşturuldu.

Ardahan'da Belediyenin ev sahipliğinde Gençlik Merkezi spor salonunda tiyatro günleri etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliği Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez ile birlikte Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Vali Yardımcısı Salih Kalkan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş izledi.

İki gün boyunca devam eden etkinliğin son bölümünde Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Şehir Tiyatrosu oyuncuları, 'bizim konak' oyunu ile izleyicilerin karşısına çıktı. Cumhur Seval'ın sanat yönetmenliğini yaptığı, güldürürken aynı zamanda düşündüren oyun, salonu dolduran Ardahanlı tiyatro severlerden tam not aldı. Teyo Pehlivan rolü ile sahne alan ünlü tiyatrocu Cumhur Seval'in, boğa güreşlerinin yapılacağı arenanın açılışı için davet edilmesi üzerine gittiği İspanya'nın Madrid kentinde başından geçenleri kendisinin kurgulayarak anlattığı hikâye ise izleyicileri kahkahaya boğdu.

Etkinlik sonrası konuşan Başkan Köksoy, Ardahan'da sosyal faaliyetler anlamında her geçen gün yeni gelişmelerin yaşandığını belirterek, ''Böylesi sosyal faaliyetler yapmak elbette ki bizim görevimizdir. Belediye olarak iki gün boyunca hem çocuklarımıza hem de yetişkinlere yönelik tiyatro günleri düzenledik. Fiziki belediyeciliğin yanı sıra, bu gibi kültürel belediyeciliğe de önem verdiğimizi buradan belirtmek istiyorum. Çünkü şehrimizin, insanlarımızın buna ihtiyacı var. Biz de bu ihtiyaçlara kayıtsız kalmamak adına çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Erzurum Büyükşehir Belediyemizin Şehit Tiyatrosu oyuncuları iki gün boyunca hem çocuklarımıza hem yetişkinlere yönelik oyunları ile tiyatro günlerimize renk kattı. Ben oyuncularımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'' dedi.

Oyunun sonunda Vali Bilmez ve Başkan Köksoy, Erzurum Şehir Tiyatrosu oyuncularına plaket ve hediye verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.