Ekonomi Haber Girişi : 31 Mayıs 2017 18:30

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan yerli otomobil açıklaması

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan yerli otomobil açıklaması
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı açıklamada 2019'a kadar Türkiye'nin kendi markasıyla bir otomobili ortaya çıkarabilmeyi hedeflediklerini belirtti.
Erzurumajans-TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı açıklamada 2019'a kadar Türkiye'nin kendi markasıyla bir otomobili ortaya çıkarabilmeyi hedeflediklerini belirtti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,Dünya Bankası İş Ortamı Raporu'nun değerlendirildiği 'Türkiye'de İş Ortamı' toplantı İstanbul'da gerçekleştirildi. Toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu katıldı. Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 2019 yılına kadar Türk markasıyla bir otomobil ortaya çıkaracaklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın genel kurulda vermiş olduğu görev doğrultusunda çalışmalara başladık. İlk gün görev aldıktan sonra ertesi gün sanayi bakanımızla bir araya geldik. Pazar günü sayın Cumhurbaşkanımızla bu konuyu istişare ettim. Sayın bakanla beraber çalışmaya başlayacağımızın ve çalışmalarımızı yürütmemizin talimatını verdi. İnşallah yarın akşam sanayi bakanımızla tekrar bir araya gelerek yol haritasını çıkaracağız. Ben Türkiye'nin bunu yapabilme kapasitesi ve potansiyeli olduğunu bilen biriyim. Çünkü sanayinin içinden geliyorum. İş dünyasının başkanıyım. Türkiye'de bu gerek tasarım dan gerek son noktaya kadar gelmesinde problem yok. Bu konuda yeterki irade olsun. Tabi yeni teknolojiler var bunların hepsini değerlendirip ortaya koyacağız" dedi.

"Bütün hedef 2019'a kadar Türkiye'nin kendi markasıyla bir otomobili ortaya çıkarabilmek"

Tesislerin Erzurum'da olacağına ilişkin sorulan soruya Hisarcıklıoğlu, "81 vilayetin hepsi ister ki kendi bölgesinde olsun. Sonuçta bu siyasi bir karar, işin en son noktası orası. Bütün hedef 2019'a kadar Türkiye'nin kendi markasıyla bir otomobili ortaya çıkarabilmek. Yeni teşviklere göre kamunun da yüzde 49'a kadar ortak olabilmesi söz konusu bunları değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

Hisarcıklıoğlu kıdem tazminatı reform tasarısıyla ilgili sorulan soruya ise "Kıdem tazminatıyla ilgili belli bir çalışma ve mutabakat sağlandıktan sonra kıdem tazminatı reform tasarısının gündeme gelmesini istiyoruz. Yoksa bu haliyle devam etsin. Bu taslak konusunda bir fikir sahibi değiliz. Henüz görmedik. Görmediğimiz konuda da fikir söylememiz söz konusu olmaz. Genel itibariyle işçiler ve işverenlerin birlikte hareket ettiğini görüyorum" şeklinde cevap verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.