Türkiye Haber Girişi : 05 Şubat 2022 12:23

TOKİ konutlarına indirim müjdesi

TOKİ konutlarına indirim müjdesi
Bakan Kurum: "Buradan vatandaşımıza bir de müjde vermek istiyorum."

ERZURUM AJANS - Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ konutlarında Mart ayında yeni bir indirim kampanyası düzenleyeceklerinin müjdesini verdi.

 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstişare Toplantısı kapsamında 'Yeşil Kalkınma Yolunda Türkiye' temasıyla düzenlenen toplantıya katıldı. Kentsel dönüşüm ve TOKİ'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Kurum, "Vatandaşımızdan gelen talep doğrultusunda yıl içinde 2 ayrı indirim yaptık. Düzenlediğimiz kampanyalarla yüzde 20 oranında indirim imkanı sağladık. Kampanyalardan toplam 28 bin vatandaşımız faydalandı. Buradan vatandaşımıza bir de müjde vermek istiyorum. Mart 2022'de TOKİ konutlarımıza dair yeni bir indirim kampanyası daha düzenleyeceğiz" diye konuştu.

 

"Türkiye'nin havasını yüzde 25 temizledik"


Bakan Kurum, insanın yaşam kalitesinin; hava, su, toprak ve denizin temizliğiyle doğrudan ilişkili olduğuna değindi. Bu çerçevede bakanlık olarak; hava, su, deniz kirliliğiyle 7 gün 24 saat mücadele ettiklerini vurgulayan Bakan Murat Kurum, “360 noktadan havamızı, 423 noktadan denizlerimizi, akarsularımızı anlık olarak izliyoruz. Aykırı bir durumda hemen ekiplerimizle müdahale ediyoruz. 2021 yılında, 56 bin 920 denetim sayısıyla Cumhuriyet tarihinin en fazla çevre denetim sayısına ulaştık. Ülke genelinde; havamızı kirleten tüm gazlarda yüzde 25’i aşan oranda azalma sağladık. Buna göre; Türkiye’nin havası geçtiğimiz yıllara göre yüzde 25 daha temizdir. U kapsamda denetimlerimizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

 

"Yüzlerce yıllık eserleri geleceğe taşıyoruz"


“Bizi mazimizle buluşturan, yüzlerce yıllık yüksek mimari değer taşıyan evlerimizi, dükkanlarımızı, meydanlarımızı en güzel şekilde geleceğe taşıyoruz” diyen Bakan Murat Kurum, “Bugün tam 45 ilimizde; 80 tarihi meydanımızı yeniden ihya ediyoruz. Konya’da Yeni Mevlana Meydanı’mızla tarihi yeniden gün yüzüne çıkarıyoruz. Edirne’de Mimar Sinan’ın emaneti Selimiye ve çevresini ayağa kaldırıyoruz. Bursa’da Ulu Camii’yi de içine alan Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesini ihya ediyoruz. Hanlar Bölgesi’nde yer alan ve tarihi aksı gölgeleyen binaların yıkımını gerçekleştirdik. Ulu Cami’nin yanında, Osmanlı payitahtına yakışır bir meydanı da Türkiye’nin Çınarı Bursa’mıza kazandırıyoruz. Başkentimizin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi’nin ihya sürecini başlattık. Ankara’nın merkezine, hemen Kızılay’ın yanına; havuzu, parkları ve anıt ağaçlarıyla, 44 tescilli yapımızı koruyarak yaşattığımız yemyeşil bir yaşam alanı kazandırıyoruz. Şimdi Ankara Hergelen Meydanı, Erzurum Tarihi Meydanı, Yozgat Çapanoğlu Cami, Kastamonu Nasrullah Cami çevresi, Zonguldak, Bitlis, Muş, Kütahya, Isparta, Bingöl ve Kayseri yenileme projelerimizi de, “Tarihe vefa, geçmişe saygı” anlayışıyla sürdürüyoruz” dedi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.