Erzurum Haber Girişi : 31 Temmuz 2021 13:45

Tokyo Olimpiyatları'nda tarihi başarı

Tokyo Olimpiyatları'nda tarihi başarı
Mete Gazoz, Türkiye'ye tarihindeki ilk olimpiyat altın madalyasını getirdi.

ERZURUM AJANS - 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda milli okçu Mete Gazoz, klasik yay bireysel kategori finalinde İtalyan Mauro Nespoli'yi mağlup etti. 

 

 

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, ilk altın madalyasını okçulukta Mete Gazoz ile kazandı. Mete, ilk turda Lüksemburglu Jeff Henckels'i, ikinci turda da Avustralyalı Ryan Tyack'ı yenerek son 16 turuna yükselmişti.

 

 

Mete Gazoz, son 16 turunda Avustralyalı Taylor Worth'u eleyerek çeyrek finalde dünya sıralamasında 1 numara olan ABD'li Brady Ellison ile eşleşti.

 

 

Zorlu rakibi karşısında üstün bir oyun ortaya koyan ay-yıldızlı sporcu, rakibini 7-3 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Mete'nin bu turdaki rakibi Japon Takaharu Furukawa oldu. Çekişmeli geçen ve beş sete kadar uzayan müsabakayı de 7-3'le almasını bilen Mete Gazoz, finale çıktı. Finalde İtalyan Mauro Nespoli karşılaşan Mete, beş set sonucu Nespoli'yi 6-4 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Bu sonuçla Mete Gazoz, Türkiye'ye hem 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın ilk altınını hem de okçulukta tarihin ilk şampiyonluğunu getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, altın madalya kazanan Mete Gazoz'u telefonla arayarak tebrik etti. 

 

"Gözlerim yaşlı olarak o son okunu izledim"

 

 

Madalya töreninden ardından Mete'yi telefon arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milli sporcuyu başarısından dolayı tebrik ederek, "Gözlerinden öpüyorum. Tebrik ediyorum. Bizleri çok duygulandırdın. Tarihi yeniden ayağa kaldırdın. Okçu bir milletin okçu bir torunu olarak tarih yazdın. Gözlerim yaşlı olarak o son okunu izledim. İnşallah Türkiye'de Külliye'de seninle beraber bu mutluluğu milletçe yaşayacağız" dedi.

Milli Okçu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

 

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.