Erzurum Haber Girişi : 11 Nisan 2023 02:46

Tortum'da kurt saldırdı: Biri ağır 4 kişi yaralandı

Tortum'da kurt saldırdı: Biri ağır 4 kişi yaralandı
Erzurum'da dehşet saçan kurt biri ağır 4 kişiyi yaraladı. Kurdun saldırarak ağır yaraladığı kadın tedavi altına alınırken, köylüler tarafından öldürülen hayvanın cansız bedeni ise kuduz ihtimaline karşın adli tıp biriminde incelemeye alındı.

Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Kireçli Mahallesi'nde köye inen kurt, vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı.

 

Olay dün sabah saat 09.00 sıralarında yaşandı. Evinden hayvanlarını beslemek için ahıra giden evli ve 6 çocuk sahibi Destegül Uğurlu (52) işini bitirdikten sonra dışarı çıkmak için ahırın kapısına yöneldi.

 

Ahırdan adımını atar atmaz kurtla karşılaşan talihsiz kadın neye uğradığını şaşırdı. Köye inen kurt, kadına saldırmaya başladı. Uğurlu'yu çenesinden ısıran ve ağır yaralayan kurtla mücadele eden kadın kollarından da yaralandı. Kurtla dakikalarca mücadele eden kadının yardım çığlıklarına köylüler ve evin köpekleri koştu. 3 kişiyi daha çeşitli yerlerinden ısırarak yaralayan kurt, ormana doğru kaçtı.

 

 

Mağarada yakaladılar

 

Kurdu yakalamak isteyen köylüler, peşini bırakmadı. Bir mağarada yakalanan gözü dönmüş hayvan öldürüldü. Olayla ilgili haber verilen jandarma ekipleri de köye geldi. Olayı hafif yaralarla atlatan İlhami Akbulut ve Vediye Kırmızıaslan Tortum Devlet Hastanesi'ndeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Çenesinden ağır yaralanan Destegül Uğurlu ile bacağından ısırılan Serdar Aydınlı Erzurum'a getirildi. Serdar Aydınlı Erzurum Şehir Hastanesi acil servisindeki tedavisinin ardından taburcu edilirken Destegül Uğurlu ise Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

 

Kuduz ihtimali araştırılacak

 

Kurdun cansız bedeni ise kuduz hastalığını taşıma ihtimaline karşın adli tıp birimince inceleme altına alındı. Hayvanın beyni incelenerek kuduz hastalığına ilişkin bulgu araştırılacak. Kuduz tespit edilirse, yaralılara uygun tedavi yolu izlenecek. Kaynak: Pusula 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.