İlçeler Haber Girişi : 06 Haziran 2016 17:00

Tortum Gölü'nü koruma amaçlı imar planı tamamlandı

Tortum Gölü'nü koruma amaçlı imar planı tamamlandı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Tortum Gölü'nün korunmasına yönelik hazırlanan imar planı tamamlandı.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Tortum Gölü'nün korunmasına yönelik hazırlanan imar planı tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Uzundere ilçesinde bulunan Tortum Gölü ve Şelalesi'ni içerisine alan birinci derece, ikinci derece ve üçüncü derece doğal sit alan sınırlarını kapsayan koruma amaçlı imar planı çalışmasını tamamladı. Yapılan koruma amaçlı imar planı ile birlikte Tortum Gölü ve Şelalesi'nin doğal durumuna zarar vermeden koruma kullanma dengesi sağlanarak göl ve şelale üzerindeki yapılaşma baskısı da kontrol altına alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Doğal güzellikleriyle turizm açısından Erzurum'un önemli bir bölgesi olan Tortum Gölü ve Şelalesi'ne ait koruma amaçlı imar planı çalışmamız tamamlandı. İnşallah hazırlanan planla birlikte Tortum Gölü'nün karşı yakasına ulaşmayı sağlayacak teleferik hattı, günü birlik tesis alanları, seyir terasları, rekreasyon alanları ve turizm tesis alanları ile birlikte Tortum Gölü ve Şelalesi'nin turizm potansiyeli ve kapasitesi arttırılacak. Yapılan planlama çalışması ile birlikte kontrollü ve alanın doğasını bozmayacak yapılaşma ile Tortum Gölü ve Şelalesi turizme açılmış olacak. İmar planı her yönüyle katkı sağlayacak. Yapılan çalışma ile birlikte kültür, inanç, termal ve kış turizmi ile bölgesinde lider olan Erzurum artık doğal güzellikleri ile de yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olacak" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 01 Ocak 1970 02:00

    nasılki aklınıza geldi