Eğitim Haber Girişi : 07 Nisan 2017 14:15

Tortum'da Niyazi Çakmakçı İmam Hatip Ortaokulunun temeli atıldı

Tortum'da Niyazi Çakmakçı İmam Hatip Ortaokulunun temeli atıldı
Erzurum'un Tortum ilçesinde hayırsever iş adamı Niyazi Çakmakçı tarafından yaptırılan 16 derslikli okulun temel atma töreni gerçekleşti.
Erzurumajans-Erzurum'un Tortum ilçesinde hayırsever iş adamı Niyazi Çakmakçı tarafından yaptırılan 16 derslikli okulun temel atma törenine katılan Vali Seyfettin Azizoğlu, çocukların eğitiminde öğretmen kadar ailenin de önemi olduğuna dikkat çekerek, "Önemli olan bu tür eserlerin yapılmasının ardından burada yetişecek fidanların geleceğe hazırlanmasıdır. Çocuklarımızı da geleceğe hazırlayacak olan Öğretmenlerimiz kadar onların aileleridir" dedi.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin Tortum'da hayırsever iş adamı Niyazi Çakmakçı tarafından yaptırılan Niyazi Çakmakçı İmam Hatip Ortaokulunun temel atma törenine katıldı.

Temel atma töreninde Vali Azizoğlu ve Müsteşar Tekin'e Tortum Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Tortum Belediye Başkanı Hasan Çakmak, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan eşlik etti. Toplamda 3 milyon 900 bin Türk Lirasına mal olan okul 2017 - 2018 eğitim ve öğretim yılında öğrencilere kapılarını açacak.

Temel atma töreninde konuşan Vali Azizoğlu, "Hayırsever Niyazi beye ve oğullarına teşekkür ediyorum sağ olsunlar. Ailecek böylesine hayırlı ve güzel bir eğitim yuvası yaptılar" ifadelerini kullandı.

Çocukların geleceğe hazırlanmasında eğitim yuvalarının büyük önemi olduğunu dile getiren Vali Azizoğlu, şöyle devam etti:

"Çocuklarımızı geleceğe hazırlayacak olan öğretmenlerimiz ve anne, babalarıdır. O sebeple anne ile babalara önemli görev düşüyor. Çocuklarla ilgilensinler okuldaki eğitimlerine ilgi ve alakalı olsunlar. Okul aynı zamanda her gün, her hafta uğrayacakları bir yer olsun. Okuldan, öğretmenlerden uzak kalmasınlar. Bugün burada bu güzel eğitim yuvasının temelini attık. Bundan sonraki görev de öğretmenlerimize düşüyor. Onlarında gayretleri ile bu ülkenin kaderinde etki sahibi olacak kaderini değiştirecek, ülkenin önemli makam ve mevkilerine gelecek büyük ilim adamlarının bu temelini attığımız eğitim yuvasından çıkacak. Buna yürekten inanıyorum. Çünkü Tortum zeki, çalışkan insanların yurdudur. Bundan 10-15 sene sonra ülkenin iftihar edeceği çocuklar bu eğitim yuvalarından çıkacak."

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin ise hayırsever iş adamları tarafından yaptırılacak okulların ülke için önemine vurgu yaparak, "Herkes doğduğu topraklara bulunduğu kültüre iklime kendi pozisyonunda hizmet ediyor. Biz bu hizmeti bulunduğumuz coğrafyaya gösteriyoruz. Niyazi amcam başta olmak üzere hepimiz bağlı bulunduğumuz coğrafyaya katkı sağladığımızda ülkemize milletimize apayrı bir değer katacak bundan dolayı hayırseverlerimizin önemi büyük. Başbakanımızda 3 ay önce devlet imkânlarıyla sadece bunların olmayacağını hayırseverlerinde öncü olması gerektiğini dile getirdi. Erzurum'da bu yıl yapacağımız yeniliklerle okul ihtiyacı yok denecek kadar az seviyeye düşecek ve rahatlayacak" açıklamalarında bulundu.
Konuşmaların ardından dualar eşliğinde temel atma töreni gerçekleştirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.