İlçeler Haber Girişi : 29 Nisan 2015 16:57

Trafik ekiplerinden yolculara kemer uyarası

Trafik ekiplerinden yolculara kemer uyarası
Oltu Otobüs Terminali'nde yolculara seyahate başlamadan önce emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılarda bulunan Bölge Trafik Ekipleri, Otobüs terminalindeki peron ve firma yazıhanelerine de emniyet kemeri önemini gösteren afişler astı.
Erzurumajans-Oltu Otobüs Terminali'nde yolculara seyahate başlamadan önce emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılarda bulunan Bölge Trafik Ekipleri, Otobüs terminalindeki peron ve firma yazıhanelerine de emniyet kemeri önemini gösteren afişler astı.

Terminalde yolculara emniyet kemeri takmalarının güvenlikleri açısından önemini anlatan trafik polisleri yolculara, ülkemiz genelinde meydana gelen otobüs kazalarında ölü ve yaralı sayısının çok olmasının en önemli nedeni emniyet kemerinin takılı olmaması olduğunu hatırlatarak, "Emniyet kemeri kullanımı, kaza sonrası meydana gelen ölümleri yüzde 45, ağır yaralanmaları ise yüzde 50 oranında azalttığı bilimsel çalışmalarda ispatlanmıştır. Yolculuğunuz boyunca kendi can güvenliğiniz için emniyet kemeri takmanızı önemle rica ediyoruz." dediler.

Emniyet kemerinin yaşamsal bir öneme sahip olduğu kadar yasal bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Oltu Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri, şehirlerarası yollarda meydana gelen trafik kazalarında artan ölümler sonrası geçen yıl yayınlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yolcu otobüslerinde emniyet kemeri takmak zorunlu hale getirildiğini amaçlarının da sürücü ve yolcuların emniyet kemeri konusunda bilinçlendirmek olduğunu ifade ettiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.