Erzurum Haber Girişi : 11 Haziran 2022 14:01

Trafikte düşündürücü bilanço

Trafikte düşündürücü bilanço
Erzurum alınan tüm önlemler, yapılan sıkı denetimlere rağmen maddi hasarlı trafik kazası sayısı yüksekliği kaydında bölge illeri içinde ilk sırayı almaya devam ediyor.

ERZURUM AJANS / Otomobil sevdasının yoğun olduğu, tasarrufların çoğunlukla otomobil alımına yöneldiği ilde sürücüler özellikle ışık ve yaya hakkı ihlali yapıyor.

 

Sürat felakettir, gerçeğine rağmen, özellikle genç sürücüler hızlı araç kullanımından vazgeçmiyor. Geceleri boş yollarda sürat yapan gençler her an kazaya yol açabilecek risklerden kaçınmıyorlar. Hatalı araç sollamak artık alışılmış bir ihlal halinde!...

 

Yaya öncelikli trafik ama..!
 

İlde sıkça görülen trafik ihlallerinin başında yaya haklarının gözetilmemesi geliyor. Emniyet Genel Müdürlüğünün ‘Yaya Öncelikli Trafik’ kampanyasına rağmen yayalar bu dikkat ve hassasiyeti bulunmayan sürücüler karşısında mağlup. Özellikle yaşlıların yaya geçişlerinde bile öncelik tanımayan sürücülere tepkiler yağıyor.


TÜİK verileri...

 

TÜİK 2022 Mayıs dönemi Erzurum Trafik istatistiklerini paylaştı. Erzurum 5 ayda 889 kaza ile bölge illeri içinde maddi hasarlı trafik kazasının en yoğun kaydedildiği il oldu. Erzurum, Bölge illeri düzeyinde, ölüm sayısında 3, ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası sayısında 3, maddi hasarlı trafik kazası sayısı düzeyinde 1, trafik kazaları yaralı sayısında da 3’üncü sırada yer aldı.


Erzurum’da 7 kişi yaşamını yitirdi
 

Erzurum’da Mayıs ayında 1, bu yılın Ocak - Mayıs bölümünde ise 7 kişi trafik kazalarında yaşamını yitirdi. İlde Ocak - Mayıs ayları toplamında meydana gelen ölüm ve yaralanmalı trafik kazası sayısı Doğu Anadolu Bölgesi toplamında yüzde 12.81, Türkiye toplamında ise yüzde 0,54’lük oran oluşturdu. İHA

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.