Spor Haber Girişi : 20 Aralık 2013 18:07

TRT spor'da pirim yaptı Ankaragücü kaptı

TRT spor'da pirim yaptı Ankaragücü kaptı
TRT Spor, yetenekli futbolcular yetiştirmeye devam ediyor. Erzurum ekibinin hocası Sultan Murat Bülbül, 13 yaşındaki yetenek Yusuf Pirim'i Ankaragücü Altyapısı'na gönderiyor.
Erzurumajans-TRT Spor, yetenekli futbolcular yetiştirmeye devam ediyor. Erzurum ekibinin hocası Sultan Murat Bülbül, 13 yaşındaki yetenek Yusuf Pirim'i Ankaragücü Altyapısı'na gönderiyor.

Kurulduğu günden beri Erzurum Amatör Kümesine renk katan ve bird çok yıldız futbolcu yetiştiren TRT Spor, yeni yıldızları keşfetmeye ve Türk futboluna kazandırmaya devam ediyor. Erzurum ekibi özellikle de Ankaragücü'nün adeta alt yapısı konumuna geldi. Geçtiğimiz yıllarda Şirin, Ziya Şenel gibi isimleri Ankaragücü'ne veren, Mesut'u Denizli Belediyespor'a göndermeyi başaran ve Furkan Dumlu'yu da Erzurum Büyükşehir Belediyespor'a veren TRT Spor, şimdi de 13 yaşındaki minik krampon Yusuf Pirim'i Ankaragücü'nün Alt Yapısı'na kazandırıyor. 5 yaşında futbolla tanışan ve bir yıldır da lisanslı olarak TRT Spor'da top koşturan minik orta saha oyuncusu bundan sonra Ankaragücü forması giymeye hazırlanıyor. Başkent'in Sarı-lacivertli ekibinin alt yapısına gidecek olan Yusuf Pirim, büyük bir heyecan yaşarken, şimdiden kendisini yetiştiren Antrenör Sultan Murat Bülbül ile ailesini mahcup etmemek istiyor.

Dünya futbolunda şu anda Lionel Messi ile birlikte dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen Real Madrid'in CR-7 lakaplı futbolcusu Cristiano Ronaldo'nun futbolunu kendisine örnek aldığını ve Ronaldo'nun dünya üzerinde binlerce çocuğun olduğu gibi kendisinin de idolü olduğunu ifade eden Yusuf Pirim, "Cristiano Ronaldo'yu çok seviyorum ve onun futboluna hayranım. Türkiye'den ise Selçuk İnan'ın futbolunu çok beğeniyorum" dedi. Her Türk çocuğu gibi kendisinin hedefinin öncelikle Süper Lig'de ardından da Milli takımlarda görev almak olduğunu söyleyen Yusuf Pirim, kendisinin futbolcu olmasını isteyen ailesine de teşekkür etti.

TRT Spor Kulübü kurulduğu günden beri adeta Erzurum'un futbolcu fabrikası olurken, özellikle de Türk futbolunun köklü kulüplerinden Ankaragücü'nün bir alt yapısı gibi faaliyet gösteriyor. TRT Spor Antrenörü Sultan Murat Bülbül de, yetiştirdiği futbolcuların profesyonel takımlara transfer olmasının gururunu yaşıyor. Yusuf Pirim'in Ankaragücü Alt Yapısı'na gidecek olmasının kendisini de sevindirdiğini belirten Bülbül, "Yusuf bize geldiğinde yeteneği vardı. Ama bir çok da eksiği vardı. Bu eksiklerini giderdik, gidermeye de devam ediyoruz. İnanıyorum ki, Ankaragücü Alt Yapısı'nda kendisini daha çok geliştirecek ve ilerisinde iyi bir futbolcu olacak, şimdiden kendisine başarı diliyor, yolunun açık olmasını arzuluyorum" dedi. Antrenör Bülbül, kendilerinin yetiştirdiği Büyük Yusuf ve Küçük Yusuf ile Muhammet'in de A2 ve BAL Ligi'nde görev yaptıklarını sözlerine ekledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.