Eğitim Haber Girişi : 09 Ocak 2018 19:30

TÜBİTAK'tan ETÜ akademisyenlerine destek

TÜBİTAK'tan ETÜ akademisyenlerine destek
ERANET RUS Plus çağrı programı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenecek.
Erzurumajans-Erzurum Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. H. Mehmet Güzey'in, insansız araçlar alanında "Tarımsal Problemlerin Çözümünde Sezgisel İnsan-Robot Arayüzleri Üzerinden İşbirlikçi Robotların Kullanımı" adındaki projesi ERANET RUS Plus çağrı programı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

Projede Rusya, Almanya ve Sırbistan'dan üç farklı ekip üniversite ile beraber çalışacak. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurbanu Güzey İHA'lar ve İKA'ların tarımsal uygulamalarında görüntü/işaret işleme noktasında araştırmacı olarak çalışacağı bu proje 3 yıl süre ile desteklenecek.

Projede, insansız hava araçları (İHA) ve insansız kara araçlarının (İKA) işbirliği içerisinde değişik kontrol senaryolarına çözüm üretmeleri sağlanacak. İKA'lar için, İHA'lara yardımcı olacak şekilde teorik otonom görevler icra ettirilecek ve insansız hava araçları için en büyük problemlerin başında gelen uçuş süresinin azlığı, hareketli insansız kara araçları üzerindeki dolum istasyonları üzerinden bataryaların şarj edilmesiyle çözülmesi sağlanacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.