Ekonomi Haber Girişi : 26 Aralık 2011 13:20

Türk Sağlık-Sen`den vekillere maaş tepkisi

Türk Sağlık-Sen`den vekillere maaş tepkisi
Türk Sağlık-Sen Erzurum Şube Başkanı Kenan Karaçam, milletvekillerinin emekli maaşlarına gelen zamları ballı kaymaklı kadayıf olarak değerlendirdi.

Erzurum Ajans-Türk Sağlık-Sen Erzurum Şube Başkanı Kenan Karaçam, milletvekillerinin emekli maaşlarına gelen zamları ballı kaymaklı kadayıf olarak değerlendirdi.

 

TBMM`de 22 Aralık gecesi görüşülmekte olan ilaçta katılım paylarını düzenleyen yasaya son anda ekleme yapılarak milletvekillerinin emeklilik maaşları 5 bin TL`den 7 bin TL`ye çıkarıldığını hatırlatan Türk Sağlık-Sen Erzurum Şube Başkanı Kenan Karaçam, "Düzenleme ile Emekli Sandığı ile bağlantısı olmayan milletvekilleri de yaş ve prim günlerini doldurmak şartıyla iki yıl milletvekilliği yaparak milletvekili emeklisi olmaları sağlandı. Bunun yanında milletvekilleri vekillikten sonra bir işe başlarlarsa da sigorta prim farkını TBMM ödeyecek" dedi.

 

Milletvekillerinin kendi emekliliklerini düşündükleri gibi milletin emekliliğini de düşünmeleri gerektiğini söyleyen Karaçam, "Asgari ücretlilere yapılması düşünülen zamla simit bile alamazken, milletvekillerimiz bu düzenleme ile kendi önlerine tam anlamıyla `ballı kaymaklı kadayıfı koymuşlardır` Milletvekillerimiz emekli maaşlarına zam yapılan bu yasada aile hekimlerince yazılan reçeteler dahil olmak üzere reçetede yer alan üç kutu üç kaleme ya da üç kutuya kadar, ilaç için üç lira, sonraki ilave her bir kalem ya da kutu ilaç için 1 lira katılım payı uygulanması da kabul edildi. İkisinin aynı yasada yer almasıyla milletvekillerimiz vatandaştan alınacak ilaç katılım payı ile kendi emekliliklerini finanse etmiş oldular. Ayrıca milyonlarca memur kendilerine yapılacak zamla ilgili olan toplu sözleşmeyi içeren yasa tasarısı ise TBMM`ye bile gelmedi. Milyonlarca memur bu yasayı beklerken vekillerin önce kendi maaşlarını düzenlemeleri hoş olmamıştır" diye konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.