Türkiye Haber Girişi : 11 Şubat 2018 14:20

Türkiye evlatlarına ağlıyor... Afrin'de 12 asker şehit

Türkiye evlatlarına ağlıyor... Afrin'de 12 asker şehit
Afrin harekatında şehit olan 12 askerden 9'unun aynı birlikte görev yaptığı ortaya çıktı.
Erzurumajans-Suriye'nin Afrin kentinde sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan 12 askerden 9’unun aynı birlikte görev yaptığı ortaya çıktı. 25 Ocak tarihinde, şehit askerlerin de aralarında bulunduğu 208 komando Tatvan 10’uncu Komando Tugay Komutanlığı Sorgun Kışlası’ndan törenle uğurlanmıştı. 

DHA'nın haberine göre şehit askerler Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş, uzman çavuşlar Oğuz Can Ekiz, Enes Sarıaslan, Halis Koca, Burak Akalın, Serdar Ege, Hüseyin Şahin, Koray Karaca ve Uzman Onbaşı Hamza Karacaoğlu’nun da aralarında bulunduğu 208 komando, 25 Ocak günü ailelerinin de katıldığı törenle bölgeye sevk edilmişti. 

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu beraberindeki askeri yetkililerle birlikte Zeytin Dalı Harekatı’nda görevlendirilen komandolarla tek tek selamlaşarak başarı dileklerinde bulunmuştu. Törende, 208 komando için kurbanlar kesilmişti.

ŞEHİT SAYISI 12'YE YÜKSELDİ

Afrin’deki teröristlere yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nda hainlere büyük darbeler vurulurken, acı kayıplar da yaşanıyor.

Afrinde devam eden operasyonlar sırasında dün saat 13.00 sıralarında, TSK'nın ATAK tipi bir helikopteri kırıma uğrayarak Hatay'ın Kırıkhan ilçesinin karşı tarafına düştü. Helikopterde bulunan 2 asker şehit oldu.

Hatay sınırındaki Cinderesi Bölgesi'nde Tatvan Komando Taburu’na saldırı düzenlendi. Saldırıda 9 askerin şehit olduğu 11 askerin ise yaralandığı bildirildi. 

TSK'dan bugün yapılan açıklamada, "Afrin bölgesinde devam eden operasyonlarda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurlarıyla çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur." denildi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Helikopterdeki Kara Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman (32) ile Kara Pilot Üsteğmen Erdem Mut (29) olay yerinde şehit oldu.

Teröristlerin tanksavar, roketatar, havan ve ağır silahlarla saldırısı sonucu 1027 rakımlı tepede olarak adlandırılan bölgede gün boyu devam eden çatışmalarda ise Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş (29) ile uzman çavuşlar Oğuzcan Ekiz (27), Enes Sarıaslan (24), Halis Koca (27), Burak Akalın (28), Serdar Ege (41), Hüseyin Şahin (27), Koray Karaca (25) ve uzman onbaşı Hamza Karacaoğlu (26) şehit oldu.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.