Türkiye Haber Girişi : 18 Ekim 2023 11:27

Türkiye gemi ve sahra hastaneleri kurmak için harekete geçti

Türkiye gemi ve sahra hastaneleri kurmak için harekete geçti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı'nın Gazze'ye sağlık hizmeti vermek için harekete geçtiğini bildirdi.

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamadahttp://www.erzurumajans.com, "Gazze’de Al-Ahli Arab Hastanesi'ne yapılan insanlık dışı saldırının ardından Dünya Sağlık Örgütü’nün en üst yöneticileri dâhil olmak üzere birçok uluslararası muhatabımla telefon diplomasisi gerçekleştirdim. İnsan sağlığına hizmet eden kurumların hangi şartlarda, hangi gerekçe ile olursa olsun saldırıya maruz kalmasının kabul edilemeyeceği düşüncesi, yaptığım görüşmelerde temel nokta oldu. Bu saldırıya tepkisiz kalmamız asla mümkün değildir. Hasta ve masum insanların çaresizliği, dünyanın bir kısmının görmezlikten geldiği, üstlenmekten kaçındığı vicdani görevi bilhassa bize yüklemektedir" ifadelerini kullandı. 

 

"Türkiye olarak bölgeye gemi hastane göndermeye veya Gazze’de ya da Refah Sınır Kapısı'na yakın noktalarda sahra hastaneleri kurmaya, Filistinli kardeşlerimize bunlar aracılığıyla sağlık hizmeti sunmaya ve bu hizmeti yürütmeye hazırız" diyen Bakan Koca, şöyle devam etti: 

 

"DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge ile yaptığım görüşmede bölgenin sağlık hizmetleri konusunda desteklenmesinin acil ve elzem olduğunu belirttim. Bu çalışmaları yürütmek üzere eğer karar verirse DSÖ ile birlikte hareket etmeye hazırız. Yaptığım görüşmelerimde Dünya Sağlık Örgütü’nün de bu anlamda tarihi bir sorumluluğu olduğunu ısrarla belirttim. Bu noktadaki görüş ve taleplerimiz EMRO Bölge Ofisi Direktörü Ahmed Al-Mandhari tarafından da olumlu karşılanmış olup, Genel Direktör Dr. Tedros'le de istişare halinde ivedilikle ülkemizle işbirliği sürecinin başlatılması yönünde karar aldık. Bu yöndeki koordinasyon ve işbirliği çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir. Bu vesile ile tekrar ifade etmek istiyorum ki, her türlü diplomatik zorluklara rağmen Türkiye bebeklerin, çocukların, yaşlıların, masum insanların yanında olmaya daima devam edecektir. Yaşadığımız bu günler, insanın, insanlığın yanında yer alıp almama tercihinin yapıldığı tarihi günlerdir. Bizim, vicdanımızın sesinden başka dinleyeceğimiz ses yok. Biz çocuğu, yaşlısı, hastası, kadını ile Filistin halkını kardeş bilenleriz." İHA 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • özdemir 18 Ekim 2023 12:21

    Araştırma hastnesini haber yapmanız lazım. Hastane nin birçok konuda eksiği var. Otoparklar sıkıntı. otopark planı ve işaretlemeleri yok. Asansörler yetersiz, öğrenim elemenalrına ayrılmış boş asansör var. millet sıra bekliyor, hastane içinde telefonlar çekmiyor, temizlik sıkıntısı var, 3.katta doğum salonunda böcek gördük, rektör hastaneye hiç uğramıyor galiba, ya da işten anlayan yok. Lütfen hastaneyi haber yapın,