Erzurum Haber Girişi : 07 Ekim 2021 12:52

"Türkiye olimpiyatlara referans ülke"

Curlingte 2022 Kış Olimpiyat Oyunları ön eleme müsabakaları Karışık Çiftler (Mixed Doubles)  tüm hızıyla devam ediyor.

ERZURUM AJANS -Nurullah PALA /  Erzurum’da yapılan Olimpiyat Ön Eleme müsabakalarının önemine değinen Curling Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kenan Şebin, “Türkiye ve Erzurum büyük organizasyonlar için büyük bir referans olarak gösteriliyor” dedi.

 

Milli Piyango Curling Salonu’nda yapılan ve oldukça çekişmeli geçen müsabakalara sahne olan şampiyonanın Hollanda’da yapılacak olan olimpiyat elemeleri son karşılaşmaları öncesinde önemli bir sınav olduğuna işaret eden Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kenan Şebin, ülke olarak üç takımla mücadele ettiğimiz şampiyonada üç takımın da başarılı olacağına inandığını söyledi.

 

Şebin, Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün büyük destek ve katkıları sonucu Türkiye Curling Federasyonu olarak Olimpiyat Ön Elemeleri Karışık Çiftler ve Kadınlar ile Erkekler olimpiyat ön eleme müsabakalarına ev sahipliği yaptıklarını ifade etti.

 

Şebin, şampiyonanın sorunsuz sona ermesi için seferber olduklarını belirterek, “Geçtiğimiz sezon Aralık ayında Erzurum’da Dünya Şampiyonası yapılacaktı. Koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle şampiyona iptal edildi. Dünya Curling Federasyonu bizim ciddi çalışmalarımızı ve hazırlıklarımızı görünce bize üç önemli organizasyon verdi. Türkiye ve Erzurum Curlingte önemli bir referans olmuştur” diye konuştu.

 

10 yılda adından söz ettiren bir ülke olduk

 

Başkan Şebin,  Milli takım olarak Erzurum’daki ön elemeleri başarı ile geçerek üç takımla  Hollanda’ya gideceklerine inandığını , Türkiye’nin 2011 UNIVERSIADE ile tanıştığı curlingte 10 yılda dünya çapında adından söz ettiren bir ülke olduğunun altını çizdi.

 

Erzurum’daki Karışık Çiftler, Kadınlar ve Erkekler Müsabakalarına 3 takımla katıldıklarını belirten Şebin, “Bu olimpiyat elemelerinin ilk ayağı, ikinci ayağı ise Hollanda’da olacak. Karışık çiftlerde ilk üçe giren, diğer takımlarda da ilk ikiye giren takımlar Hollanda’da son kez yarışmış olacaklar. İkinci elemeler daha zor olacak. Hollanda’da olimpiyata katılmaya hak kazanan ülkelerin haricindeki ülkelerle mücadele edilecek ve orası daha zor olacak. Çok ciddi hazırlıklar yaptık ve burada 3 takımlar mücadele ediyoruz. Haziran ayından beri hem ulusal hem de uluslararası turnuvalar, hazırlık kampları, ikili müsabakalar şeklinde hazırlanıp bu müsabakaya geldik. Eksiksiz, hatasız bir şekilde başladık inşallah böyle devam eder. Bu hem ülkemiz hem de ilimiz için sonraki organizasyonlarda bir referans teşkil edecek.” diye konuştu.

 

Hollanda’da biz de olacağız

 

Olimpiyatlara katılma konusunda iddialı oldukların anlatan Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kenan  Şebin, sözlerini şöyle tamamladı:

 

“Olimpiyatlara katılacak 6 takım belli 7’ncisi ev sahibi Çin. Diğer 3 takım belirlenmiş olacak. Biz bu konuda iddialıyız. Kesinlikle çok zor ama bizim Türk gençleri için imkansız değil. Biz daha yeniyiz emekleme dönemindeyiz ama başarı noktasında çok hızlı koşarak gidiyoruz. Türkiye curlingi kış sporlarında dünyada sayılı ülkeler arasındaki yerini alacak.”

 

Uğurcan Karagöz-Dilşat Yıldız çifti  Slovenya’ya fark attı

 

Curlingde 2022 Kış Olimpiyat Oyunları ön eleme müsabakalarında Türkiye Karışık Çiftler Milli Takımı, Slovenya’yı 12-1 mağlup ederek elemelerdeki ilk maçından galip ayrıldı.

 

Uğurcan Karagöz-Dilşat Yıldız ikilisinden oluşan Türkiye Karışık Çift Curling Takımı, Slovenya’yı 12-1 mağlup ederek alkış aldı. Antrenör Bilal Ömer Çakır yönetimindeki Ay-yıldızlı ekibimiz Hollanda’ya gitme koşunda bir engeli geride bıraktı.

 

22 ülke 300 sporcu

 

Erzurum Curling Salonu’nda düzenlenen organizasyona, 22 ülkeden yaklaşık 300 sporcu katılıyor.

 

Organizasyonun ilk gününde sabah 4 ülke mücadele ederken öğleden sonra ve akşam düzenlenen müsabakalarda ise 14 ülkenin sporcuları karşılaştı.

 

Türkiye’nin Slovenya’yı 12-1 mağlup ettiği müsabakanın yanı sıra diğer sonuçlar şöyle oluştu: Portekiz: 6 – Kırgızistan: 5, Letonya: 13 – Belarus: 4, Litvanya: 10 – Slovakya: 4, Kazakistan: 8 – Nijerya: 7, Çin Taipei: 10 – Avusturya: 2, Danimarka: 8 – Belçika: 7

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.