Erzurum Haber Girişi : 29 Temmuz 2021 13:10

Türkiye yanıyor!

Türkiye yanıyor!
Yaz sıcaklıklarının etkisini arttırmasıyla birlikte yurdun çeşitli bölgelerinden yangın haberleri peş peşe geldi.

ERZURUM AJANSMersin'in Aydıncık ve Bozyazı ilçeleri,  Adana’nın Kozan ilçesi, Antalya’nın Manavgat ilçesi ve Osmaniye’de çıkan orman yangınlarına müdahale sürüyor.

 

 

Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Kızlarsekisi mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arazöz, iş makinesi ve yer ekibi sevk edildi.

 

 

 

 

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın Kızlarsekisiz, Gökgöz, Salmanlı, Akarca, Akdam bölgelerinde etkili oldu. Savruk Yaylası'nda ve çevredeki bazı mahallerdeki evler tedbir amaçlı boşaltıldı. Vatandaşlar ekiplerinin yardımı ile Kozan merkeze gönderildi.

 

 

MERSİN AYDINCIK'TA YANGIN

 

 

Mersin'in Aydıncık ve Bozyazı ilçelerinde çıkan orman yangınlarını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Alınan bilgiye göre, Aydıncık ile Gülnar ilçesi arasında yer alan Pembecik Mahallesi'ndeki kızılçam ormanında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

 

 

 

 

İhbar üzerine bölgeye yönlendirilen söndürme helikopteri ve uçağıyla havadan, arazöz, iş makineleri ve orman işçileriyle de karadan yangına müdahale edildi.

 

 

BOZYAZI'DA DA BİR MAHALLE BOŞALTILDI

 

 

Bozyazı ilçesinde, muz seralarının da bulunduğu Kötekler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye yönlendirilen söndürme helikopteriyle havadan, arazöz, iş makineleri ve orman işçileriyle de karadan yangına müdahale edildi. Bölgede etkili rüzgarla yangının Kömürlü Mahallesi'ne yaklaşması üzerine bazı evler tedbiren boşaltıldı. Havanın kararmasıyla her iki yangına da helikopter ve uçakla müdahaleye ara verildi. Yangınlara karadan müdahale sürüyor.

 

 

OSMANİYE

 

 

Osmaniye'de çıkan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Merkeze bağlı Sarpınağzı köyündeki ormanlık alandan dumanların yükseldiğini görenler, yetkililere bilgi verdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arazöz, su tankı ve orman işçisi sevk edildi. Havanın kararmasıyla havadan müdahale edilemeyen yangında, karadan kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Yangın nedeniyle Sarpınağzı köyündeki bazı evler tedbir amaçlı boşaltıldı. Evlerinden çıkan köylüler yol kenarlarında yangına müdahaleyi izledi.

 

 

 

 

Günün ilk ışıklarıyla birlikte alevlere müdahale için iş makineleri yol açıyor. Dün akşam saatlerinde 2 noktada başlayan yangına havadan ve karadan müdahale başlatılmıştı.

 

 

ANTALYA MANAVGAT’TA KORKUTAN YANGIN

 

 

Manavgat ilçesi Yeniköy Mahallesi'nden başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Yangın Manavgat Merkez olmak üzere Sorgun, Side ve Sarılar bölgelerinde de etkili. Sarılar Mahallesi'ndeki yangının orman deposu ve odun satan iş yerlerinin bulunduğu bölgede çıktığı öğrenilirken, içerisinde marangoz atölyesinin bulunduğu 4 katlı bir binada alevlere teslim oldu. Yangında birçok ev etkilendi.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.