Spor Haber Girişi : 15 Aralık 2014 12:54

Türkiye'nin ilk bedensel engelli curling takımı kuruldu

Türkiye'nin ilk bedensel engelli curling takımı kuruldu
Türkiye'nin tek Tekerlekli Sandalye Curling takımı Erzurum'da kuruldu.
Erzurumajans-Türkiye'nin tek Tekerlekli Sandalye Curling takımı Erzurum'da kuruldu. Nene Hatun Spor kulübü bünyesinde kurulan Bedensel Engelliler Curling takımı bir bayan ve 3 erkek sporcudan oluşuyor.

Nene Hatun Spor Kulübü bünyesinde oluşturulan ve antrenör Fatih Işık nezaretinde çalışmalarını büyük bir heyecanla sürdüren Tekerlekli Sandalye Curling takımı Erzurum'u ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor.

Takım kaptanı Gökhan Seven ve takımının tek bayan sporcusu Züleyha Bingöl, kendilerine güvenen yöneticileri mahcup etmemek için çalışmalarını büyük bir heyecanla sürdürdüklerini söyledi.

"HEDEFİMİZ OLİMPİYATLARDA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETMEK"

Kaptan Gökhan Seven, "Önümüzdeki takvime göre hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Federasyon Başkanımız bize büyük bir destek sağlıyor. Üstün bir gayretle çalışıyoruz. İlk başladığımız günlerde zorluk çektik. Ancak alıştık. Şu an çok iyi gediyor çalışmalarımız. Daha yeni başladık. Çok yeni bir takımız. Hedefimiz olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmek. Biz inanıyoruz. Bize destek verenlerde inanırsa bunu başaracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

"ERZURUM'DA BİR İLKİ BAŞARIYORUZ"

Takımın tek bayan sporcusu Züleyha Bingöl ise, "Erzurum'da bir ilki başarıyoruz. Bizlere destek olunduğu takdirde ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek başarılara imza atmak istiyoruz. Federasyon başkanımıza sağdığı destek ve katkıdan dolayı teşekkür ediyoruz. Engellilere fırsat tanındığında herkes neler yapılabildiğini görüyor. Sporda bütün engellilerin yapması gereken bir aktivite" diye konuştu.

Nene Hatun Spor kulübü Başkanı Zekeriya Deniz ise açıklamasında, "Curling branşında tüm dünyada faaliyet gösteren engelli kardeşlerimiz var. Bizde neden olmasın diyerek Türkiye'de bir ilk olan Erzurum'da mevcut takımımızı oluşturduk. Nene Hatun Spor Kulübü bünyesinde oluşturduğumuz takımımız büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyorlar. Hedefimiz 2018 Paralimpik olimpiyatlarında Türkiye adına mücadele etmek. Bunu başaracağımıza inanıyoruz" diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.