Türkiye Haber Girişi : 25 Aralık 2015 13:56

Türkiye'yi vurmaya devam ediyorlar! Siber saldırı sürüyor...

Türkiye'yi vurmaya devam ediyorlar! Siber saldırı sürüyor...
Dün bazı kamu kurumu ve bankaların internet sitelerinin çalışmamasına neden olan siber saldırı bugün de devam ediyor.
Erzurumajans-Türkiye'deki başlıca bankaların ve bazı kamu kurumlarının internet sitelerine dün öğleden sonra DDoS olarak adlandırılan suni internet trafiği saldırısı nedeniyle bir süreliğine erişilemedi. Dün başlayan saldırı bugün de devam ediyor, bazı bankalarda işlemler aralıklarla yapılamıyor.

EN ÇOK BANKALAR ETKİLENİYOR

Saldırıdan etkilenen bir bankadan yetkili bugün yaptığı açıklamada, "Saldırı nedeniyle internet sitesi ve kredi kartı işlemleri aralıklarla yapılamıyor" dedi. Başka bir banka çalışanı ise, "Saldırı internet sitesi ve iç ağı etkiliyor, şube içi işlemlerde ara sıra aksama olabiliyor" dedi.

Türkiye Bankalar Birliği yetkilileri konuyla ilgili açıklama yapmayacaklarını söyledi.

E-DEVLET SİTESİNDE DE SORUN VAR

E-devlet internet sitesine de giriş yapılamadığı görülüyor.

.TR UZANTILI SİTELER HEDEFTE

Bankalara yapılan saldırı, geçen hafta Pazartesi başlayan ve .tr ile biten internet sitelerinin isimlerini yöneten Nic.TR'ye yapılan saldırıyı izliyor. İki saldırının birbiriyle bağlantılı olduğuna dair bir açıklama yapılmamasına rağmen, dünden bu yana yapılan saldırı bankalara odaklanıyor. Nic.TR hafta içinde yaptığı açıklamada saldırının yurtdışından kaynaklandığını ve organize olduğunu açıklamıştı.

ANONYMOUS SALDIRI TEHDİDİNDE BULUNMUŞTU

Her zaman koordinasyon içinde olmayan, ancak birlikte hareket eden siyasi aktivist ve bilgisayar korsanlarından oluşan bir grup olan Anonymous ise Pazar günü Türkiye'ye yönelik saldırı tehdidinde bulunmuştu. Anonymous tarafından yayımlanan videoda, basında Türkiye'ye yönelik internet erişimi önleyici DDOS saldırısı altında olduğunda dair haberler yer aldığı belirtilerek, "Eğer IŞİD'i desteklemeye son vermezseniz, internetinize saldırıyı sürdüreceğiz. DNS, banka ve devlet sitelerini indireceğiz" denildi.

Uzmanların verdiği bilgiye göre saldırıların kim veya hangi grup tarafından yapıldığını belirlemek mümkün olsa bile çok zor. Saldırıyı düzenleyenler, kendi bilgisayarlarını kullanmadıkları, sahte adres kullandıkları veya Botnet olarak adlandırılan kontrol altına aldıkları bilgisayar ağlarını kullandıkları için izlerini bulmak çoğu zaman mümkün olmuyor.

SUNİ TRAFİK NEDENİYLE İŞLEM YAPILAMIYOR

DDoS olarak adlandırılan saldırılarda, binlerce bilgisayar hedef olarak belirledikleri internet sitelerine çok yoğun trafik göndererek meşru kullanıcılara cevap veremez hale getiriyorlar.

TÜRK TELEKOM: SALDIRILAR CİDDİ BİR SEVİYEDE

"Saldırılar ciddi bir seviyede" diyen Türk Telekom Yatırımcı İlişkileri Direktörü Onur Öz "Ancak saldırıların hedefi Türk Telekom değil, yoğun şekilde kullanılan bankalar ve devlet kurumlarının sitelerine yönelik bir saldırı" diye konuştu. Son bir haftadaki saldırıların Türkiye tarihinin en yoğun saldırıları olduğunu vurgulayan yetkili, "Türkiye'deki kurumların çok ciddi kısmı Türk Telekom'dan servis alıyor. Bu siteler üzerinden verilen her türlü servisi biz sağladığımız için defansı da biz yapıyoruz" dedi. Öz, Türk Telekom'un yanı sıra diğer servis sağlayıcıların da aynı şekilde saldırılara hedef olduğunu da kaydetti.

ODTÜ: YOĞUN BİR SİBER SALDIRI VAR!

Reuters'ın haberine göre 300 binden fazla web sitesinin alan adı kaydı ve koordinasyonunu sağlayan ODTÜ bünyesindeki Nic.tr ise  Türk serverlara yönelik saldırıların kaynağının Rusya olabileceği görüşünde.

Hürriyet & HT Gazete
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.