Türkiye Haber Girişi : 23 Mayıs 2014 19:05

Türkiye'nin ilk 'organik' kampüsü

Türkiye'nin ilk 'organik' kampüsü
İnsan sağlığına zarar vermeyen, doğal malzemelerle inşa edilen, nefes alabilen, doğayı kirletmeyen ve radyoaktif barındırmayan Türkiye'nin ilk organik üniversite kampüsü hayata geçiriliyor.
Erzurumajans-İnsan sağlığına zarar vermeyen, doğal malzemelerle inşa edilen, nefes alabilen, doğayı kirletmeyen ve radyoaktif barındırmayan Türkiye'nin ilk organik üniversite kampüsü hayata geçiriliyor.

'Yaşayan' bir okul olma hedefindeki Nişantaşı Üniversitesi, literatürde 'doğal yolla yapılan, canlı ve güçlü' anlamlarına gelen 'organik' kavramını yeniden yorumlayarak dev bir alanda Türkiye'nin ilk organik üniversite kampüsünü geliştiriyor. Gelişen teknoloji ile sağlıklı yaşamın gerekliliğini bir araya getiren organik kampüs, Kağıthane'nin Sadabad bölgesinde inşa ediliyor.

Öğrencilerin, öğretim üyelerinin ve okul çalışanlarının sağlığını korurken doğaya da zarar vermeme hayalinden yola çıkarak oluşturulan organik kampüs projesi ile doğaya duyarlı yapılanmaya büyük önem verdiklerini ifade eden Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, organik kampüsün 2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminde kapılarını açacağını söyledi. Teknolojik altyapının doğa ile birleşiminden ortaya çıkan sinerjiyi organik kampüse yansıttıklarını belirten Levent Uysal, "İçerisinde uygulama laboratuvarları ile akıllı sınıflar bulunan ve ulaşım anlamında İstanbul'un en önemli lokasyonlarından birinde konuşlanan organik kampüs projemiz, Türkiye'de bir ilk olacak. 40 dönümlük bir arazideki kampüsle modern dünyanın 'organik' yüzüne döneceğiz" diye konuştu. Eğitimin her geçen gün daha önemli hale geldiğini belirten Levent Uysal, öğrencilerin teoride aldıkları eğitimin pratikte karşılık bulmasının önemine vurgu yaparak eğitimin yaşamla iç içe geçtiği durumda geleceğe daha sağlam adımlar atılacağını belirtti.

Sektörsel staj imkanları

Nişantaşı Üniversitesi'nden mezun olan öğrencilerin alanlarının aranan isimleri olmasını hedeflediklerini belirten Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin, eğitim programları süresince devam eden teorik eğitimin yanı sıra sektörel staj imkanlarıyla üniversite ve sanayi işbirliğine katkı sağlamak istediklerini söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.