Kültür-Sanat Düzenleme Tarihi : 06 Ekim 2020 15:52 Haber Girişi : 06 Ekim 2020 15:56

Turnayı gözünden vurdu!

Turnayı gözünden vurdu!
Ümit Gergit hoca, özellikle Erzurum'un kültür, sanat alanında şehire damgasını vuran isimleri bu defa silüet olarak çizmiş, facebook hesabından bizlerle paylaşıyor.

Erzurumajans-Vedat Refayeli-Uzun zamandır tanıdığım bir eğitimcidir Ümit Gergit. O’nu hep rutinin dışında, farkındalık ortaya koyan, yoğurt yiyişi başka bir adam olarak bilmişimdir. Yüzü güleç, merttir. Sohbetinden büyük zevk aldığım, yanındayken sana hep bir şey veren, heybene bir şey katan adamlardandır.

 

Bir adamdır ama çok adamdır. 30 yılı aşkın bir süredir öğretmen ve idareci olarak Erzurum eğitimine katkı sağlayan Ümit hocanın bende çok daha anlam kazandıran tarafı, çiziyor olması! Taa Üniversite yıllarında başlayan çizme merakını resim yaparak sürdüren Ümit hoca, bugüne kadar biri İstanbul’da olmak üzere 3 de sergi açtı.

 

Forum AVM’de yıllar önce Erzurum’un tarihi eserleri ve kültürü konulu açtığı bir resim sergisini gezmiş ve çizgileri karşısında hayranlıklarımı gizleyememiştim. Pilot kalemi ile çizdiği her bir resim evlerimizde duvara asacağımız cinstendi. Sanırım 10 yıl filan geçti bu serginin üzerinden. Bir durgunluk yaşıyordu Ümit hoca ama bir atak da beklemiyor değildim. Ve o atağı bugünlerde görüyorum ve büyük keyif alıyorum.

 

Ümit hoca, özellikle Erzurum’un kültür, sanat alanında şehire damgasını vuran isimleri bu defa silüet olarak çizmiş, facebook hesabından bizlerle paylaşıyor. Kenar çizgileriyle tek renk olarak çizdiği silüet resimlerle yine bir farkındalık oluşturan Ümit hoca görüyorum ki bir kere daha turnayı gözünden vurdu! Muhteşem bir işe daha imza attı ve ‘Bu işte de varım’ dedi.

 

Dün kendisiyle konuştum, bir tane de kendi resmimi yapmasını rica ettim. O sözü aldım ve inanılmaz mutlu oldum. Çünkü Ümit hocanın yapacağı o resim benim için ‘buluntu hazine’ gibi sayılacaktır! Bu eğitim döneminde Yıldızkent’te yeni açılan Mümtaz Turhan Anadolu Lisesinde müdürlük görevine başlayan Gergit’e, hem bu yeni okulunda hem de silüet çalışmalarında başarılar diliyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Eski Dost 06 Ekim 2020 16:14

    Ümit Hocamı tebrik ederim.