Bölge Haber Girişi : 06 Haziran 2011 12:19

Tutuklu köpeklerden biri daha öldü!..

Tutuklu köpeklerden biri daha öldü!..
Erzurum'da bir fuhuş operasyonu sırasında ele geçirilen ve 11 köpekten 'Oscar' adlı Sibirya kurdu, diğer köpekler tarafından parçalandı.

Erzurum Ajans-Erzurum'da bir fuhuş operasyonu sırasında ele geçirilen ve 11 köpekten 'Oscar' adlı Sibirya kurdu, diğer köpekler tarafından parçalandı.

Erzurum'da bir fuhuş operasyonu sırasında ele geçirilen ve Büyükşehir Belediyesine ait Hayvan Bakımevi Rehabilitasyon Merkezi'nde tutulan 11 köpekten 'Oscar' adlı Sibirya kurdu, diğer köpekler tarafından parçalandı. Erzurum'da bazı kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı iddiasıyla 12 Eylül 2009 günü müstakil bir eve operasyon düzenleyen polis, bahçedeki 11 köpeğin saldırısına uğradı. Desteğe gelen özel harekat timi de eve giremeyince, köpekler belediye ekipleri tarafından uyuşturucu iğneyle etkisiz hale getirildi. Alıkonulan ve zorla fuhuş yaptırılan E. E. kurtarılırken, evin sahibi D. A. ve Z. H. Ş. tutuklandı ve 3 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcılığı köpeklerin, dava sonuçlanıncaya kadar Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde gözetim altında tutulmasına karar verdi.

EVCİLLEŞTİRMEK İÇİN OLAĞANÜSTÜ ÇABA

Büyükşehir Belediyesi'nin Bakımevine götürülen köpekler, ayrı ayrı kafeslere kapatıldı. Bakımevinde görevli veteriner hekim İkram Coşar, köpeklerin insanlara saldırmaması için olağanüstü çaba harcadı. Büyük ölçüde evcilleştirilen köpeklerden bazıları, bakımevinin bahçesindeki kulübelere çıkarıldı. Köpekleri kendilerine alıştırana kadar büyük çaba harcadıklarını belirten Veteriner Hekim İkam Çoşar, hastalık ve köpeklerin saldırgan oluşu yüzünden şimdiye kadar 11 köpekten 4'ünün öldüğünü söyledi.

HAYTAP Erzurum İl Temsilcisi Yasemin Kızılkaya, geride kalan 7 köpeğin hayatta kalması için hayvanların yedi emin olarak kendilerine teslim edimesini istedi. Tutuklu köpeklerin özgür kalabilmesi geçe 17 Mayıs'ta Erzurum'a gelen HAYTAP yönetim kurulu üyelerinin de girişimlerde bulunduğunu anımsatan Yasemin Kızılkaya şunları söyledi: "Köpekler, yasaya göre eşya gibi görülüyor. Mahkeme, haklı olarak kötü niyetli insanların eline bu köpekleri vermek istemiyor. HAYTAP olarak biz bu yasanın değiştirilmesini köpeğin mal kavramından çıkarılmasını istiyoruz. Belediyeye ait bakımevinde tutulan 11 cins köpekten dördü öldü. En son Sibirya kurdu Oscar. diğer köpekler tarafından parçalanmış. Artık hayvanların özgürlüklerine kavuşması için adaletin tecelli etmesini istiyorum. " 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.