Erzurum Haber Girişi : 22 Şubat 2012 19:28

Tutuklu yargılanan BDP'li Belediye Başkanı:

Tutuklu yargılanan BDP'li Belediye Başkanı:
26 Aralık 2011 günü 'Terör Örgütü Üyesi' olmak suçundan tutuklanan Kars'ın Diğor İlçesi BDP'li Dağpınar Belediye Başkanı Ayhan Erkmen ile tutuksuz yargılanan amca çocukları Torun (32) ve Nail Erkmen (39) yargılanmasına Erzurum Özel Yetkili
ErzurumAjans-26 Aralık 2011 günü 'Terör Örgütü Üyesi' olmak suçundan tutuklanan Kars'ın Diğor İlçesi BDP'li Dağpınar Belediye Başkanı Ayhan Erkmen ile tutuksuz yargılanan amca çocukları Torun (32) ve Nail Erkmen (39) yargılanmasına Erzurum Özel Yetkili 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.
Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 37 sayfalık iddianamede BDP'li Dağpınar Belediye Başkanı ile PKK'nın Ermenistan Kamp Sorumlusu 'Hebat' kod Cimşit Kömekçi ile Ermenistan'daki örgüt kampındaki teröristler arasında geçen telefon konuşmaları soruldu.

MİLLETVEKİLİ VE BDP'Lİ DÖRT BELEDİYE BAŞKANI İZLEDİ

Dağpınar Belediye Başkanı Ayhan Erkmen'in duruşmasını BDP'li Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, BDP'li Iğdır Belediye Başkanı Hüseyin Mülk, Diğor Belediye Başkanı Muzaffer Kurtel, Kağızman Belediye Başkanı Mehmet Alkan, Iğdır Halfeli Belediye Başkanı Ömer Aksu ile tutuklu Belediye Başkanı Erkmen'nin eşi Şengül Erkmen ve yakınları izledi.

"TELEFONDAKİ KİŞİNİN PKK'LI OLUP OLMADIĞINI BİLMİYORDUM"

"Ben 4 yıllık avukat 7 yıldır bir Belediye Başkanı olarak örgüt üyesi suçlaması ile huzurunuzdayım. Bir kitap yazarı olarak aynı zamanda kültürel değerlerimizle ilgili Kafkaslarda raştırma yapıyorum. Ermenistan'a akrabalarım, dostlarım var. Bunlar trajetik öykülerdir.Uluslararası faaliyetler kapsamında dostlarımla telefon görüşmelerim olmuştur. Devlet, benim telefonumu 600 bin 80 dakika dinlemiş.Dinlenilen ve kayıt altına alınan telefon görüşmelerimde bana isnat edilen iddianamede iddia edilen olaylar
dışında başka bir olay isnat edilememiştir. Ben bir siyasetçi olarak, bir Avukat olarak bir Belediye Başkanı olarak uzun zamandan beri dinlendiğimi hissediyordum. Kesinlikle PKK ile irtibatım söz konusu değildir. Terör örgütü PKK'ya isnat edilen suçlamaları kabul etmiyorum.

"PKK'LI OLDUĞUNU BİLSEYDİM, KONUŞMAZDIM"

AK Parti'den aday olan Gencer Erkmem, benim amcamın oğludur. Kendisini PKK'nın telkinleri ile kesinlikle tehdit etmedim. Amcam temayül yoklamasında gösterilmesini istedi. Adaylık sürecinde kendisini tehdit etmem söz konusu değildir. PKK'lı olduğu iddia edilen 'Hebat' kod Cimşit Kömekçi'yi tınamam. Dağda örgüt üyesi olduğundan haberim de yoktur. Kömekçi'nin örgüt üyesi olduğunu bilseydim konuşmazdım. Bakınız, Ben ölüler üzerinde kesinlikle siyaset yapmam o gün iki asker şehit olduğu için Belediye Başkanı
arkadaşlarımı arayarak Başköy'e başsağlığı ziyaretine gittik. Dağda 14 yıl önce öldürülen köylümüzün mezarının yaptırılması için yardımda bulundum. Belediye Başkanı olarak, siyasetçi olarak halkla bir bütün olarak sorunları neyse gidermeye çalışıyoruz. İddianamede geçen PKK'lıların cenaze törenlerine katıldı şeklindeki isnat edilen suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum".

"ROJ TV'YE SEÇİM PROPOGANDASI İÇİN ÇIKTIM"

Seçimler döneminde ROJ TV'ye seçim propogandası kapsamında katıldım. Seçim dönemi olduğu için ne söylediklerimi hatırlamıyorum. ROJ TV'ye röportaj için çıktım. Ben Dağpınar Beldesinin sol düşünceye sahip olan bir kısım güçlerin PKK'nın dağ kadrosuna katıldığını anlattım. Kesinlikle propaganda içerikli konuşma yapmadım.

"KARDEŞİM 2005 YILINDAN BERİ DAĞDA"

Belediye Başkanı Ayhan Erkmen'in PKK'nın dağ kadrosunda olan amcaoğlu Vedat Erkmen'in kardeşi Nail Erkmen'de tutuksuz sanık olarak duruşmada dinlendi. Erkmen,"Benim ağabeyim 2005 yılında köyden ayrılarak örgüte katıldı. Leto ismindeki kişi İstanbul'da yaşamaktadır. Ben sadece Leto'ya 25 kontör gönderdim. Dağdaki kardeşime kontör göndermedim. Benim dağda örgütle irtibatı olan kardeşim Vedat Erkmen 2005 yılından beri kayıptır."

SAVCI'DAN, "DİNLEMELER YASAL" İTİRAZI

İddianameyi hazırlayan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayyayla, tutuklu Belediye Başkanı Ayhan Erkmen'in Kars Barosu Avukatı Onur Güngör'ün, "Usulsüz dinleme" açıklaması üzerine Savcı Ayyayla,"Telefon dinlemeleri tamamen yasal bir şekilde mahkeme kararlarına uygun olarak yapılmıştır. Dinlemelerin CMK'nın 135-2 kapsamında olduğu" yönünde duruşma zaptına geçirdi.
Belediye Başkanı Ayhan Erkmen'in Kars Barosu Avukatı Onur Güngör'ün 'gerilla' tarifini Türk Dil Kurumu"nun,"Düzenli bir orduya karşı küçük birlikler hâlinde çatışan, hafif silahlarla donatılmış topluluk. 2. Bu topluluktan olan kimse, Bağımsız bir biçimde hareket eden çete" şeklindeki sözleri üzerine Özel Yetkili 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Kahya'nın,"Okumanıza gerek yok. Hafızamız yerinde" şeklinde uyarması dikkat çekti.
Belediye Başkanı Ayhan Erkmen'in avukatı Onur Güngör'ün yaptığı savunma sırasında, "Müvekkilime isnat edilen suç unsuru hukuken oluşmamıştır. Gençer Erkmen'in kendi beyanları var. Müvekkil Ayhan Erkmen, herhangi bir terör örgütü ile bağdaştırılarak iddianamedeki suçlamalarla ilgili kesinlikle tehdit etmemiştir.Terör Örgütünün korkutucu gücünü kullanmamıştır. Abdullah Öcalan bile arasa suç sayılmaz. Kesinlikle bu da suç olmamıştır. Gençer Erkmen ile üç kez daha yaptığı nazik telefon görüşmeleri
iddianameye yansımamıştır. Bu dinleme kayıtları hukuka aykırı bir delildir. 'Biz kimiz biliyoruz' şeklindeki konuşmada ise Türk halkının her kesimin kullandığı sevdiği tehdit cümlesidir. Yani klasik bir sözdür. Dağdaki ölenlere 'şehit', 'gerilla' demiş suçmu dur bu suç ve suçluyu övme kapsamına belki girer veya girmez. Müvekkilim bu dava dosyasından ceza alırsa terörist olacak. Örgüt yönünden tutukluluğunun kaldırılarak tutuksuz yargılanması yönünde karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

5 İLA 10 YIL ARASINDA DEĞİŞEN HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Başkan Erkmen, hakkında 'Silahlı Terör Örgütüne üye olmak, terör örgütünün yayın yoluyla propagandasını yapmak suçlarından TCK-314-2 maddesi kapsamında 5-10 yıl, TCK'nın 220-4 maddesi kapsamında 'Suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte' bulunmaktan 2 ila 5 yıl arasında değişen hapis cezası istendi.
Mahkeme heyeti, tutuklu Ayhan Erkmen'nin kuvvetli suç şüphesi gerekçesiyle tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İDDİANEMEDEN

BDP'li başkanın Ermenistan kampında bulunan PKK'lı Mirsidi Özbey tarafından e posta Ermenistan'a davet edildiği yer aldı. Roj TV'de bir program sonrası 'Dersim-Sözdar' kod isimli Mirsidi Özbey ile BDP'li başkan arasında konuşma ise iddianameye böyle yansımıştı:
A.Erkmen:, "Alo merhaba"
PKK'lı Özbey,"Yaa merhaba, gözüm üstüne sen neden kapattın"
A.Erkmen,"Dedim ben arayayım sana yazıktır, kontörün yoktur şimdi"
PKK'lı Özbey,"Biz o kadar da fakir değiliz haaa"
A.Erkmen,"Sen proğramı izliyor musun?"
PKK'lı Özbey,"Evet, evet onun için seni aradık"
A.Erkmen,"Sağol nasıl performansım iyi değil mi ?
PKK'lı Özbey,"Evet Zeval Hevali çağırdım, gel Ayhan heval konuşuyor dedim, aktivitelerin moralin yerindedir"
A.Erkmen,"Evet 04 Nisan'da yanınızdayım (Ermenistan) zaten"
PKK'lı Özbey,"Doğru mu"
A.Erkmen,"Evet ben size söz verdim"
PKK'lı Özbey."Vallaha biz seni bekleyeceğiz"
PKK'lı Özbey,"Tamam ben Zelal'e vereceğim, sana bir şey diyecek"
A.Erkmen,"Aloo, merhaba nasılsın"
PKK'lı Zelal:"İyidir seni izliyoruz, ne kadar medyatik olmuşsun"
A.Erkmen,"Daha yeni bir programa çıktım"
PKK'lı Zelal:"Yok biz görünce sevindik, sen devam et. Peki sen ne zaman buralara geleceksin"
A.Erkmen,"4 Nisan'da oradayım"
PKK'lı Zelal,"Sanırım, sen bizimkilere komşusun"
A.Erkmen."Sen mail at bana"
PKK'lı Zelal:,"Tamam, internetten konuşalım mı? sonra ben seni kaydetmişitim. Tamam mı?"
P
KK'lı Özbey."Heval biz senden başarı istiyoruz. Biz seni bekliyoruz" 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.