Kültür-Sanat Haber Girişi : 29 Eylül 2016 14:36

TYB Erzurum Şubesi'nin ilk konuğu Erdal Güzel oldu

TYB Erzurum Şubesi'nin ilk konuğu Erdal Güzel oldu
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şubesi 2016-2017 faaliyetlerine başladı.
Erzurumajans-Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şubesi 2016-2017 faaliyetlerine başladı. Dernek binasında düzenlenen ilk programın konuğu ERVAK Başkanı Erdal Güzel oldu. 

TYB Erzurum Şubesi tarafından hazırlanan faaliyetlerden biri olan "Her ay bir kitap etrafında buluşuyoruz "un ilk konuğu ERVAK Başkanı Yazar Erdal Güzel oldu. Güzel'in Erzurum ile ilgili hatıralarını kaleme aldığı kitapları 'Güzel Erzurum' ve 'Erzurum'dan Güzel Hatıralar' etrafında gerçekleşen sohbete ilgi yoğun oldu.

Dernek Başkanı M.Hanefi İspirli geçen yıllarda değişik isimler altında yaptıkları bu sohbetlerde amaçlarının şehir münevverleri ile yeni nesillerin tanışmasının sağlanması olduğunu belirtti.

Erdal Güzel, ana başlıklar altında katılımcıları eski Erzurum'dan bugüne taşıyan bir yolculuğa götürdü. Erzurum'un; sinemalarını, sokaklarını, ramazanlarını, renkli kişilerini anlatan Güzel; "Erzurum kadim bir şehir, bu şehre ait hafızamda kalıp kaybolmasını istemediğim hatıraları kitaplaştırıp geleceğe bir hatıra bırakmak istedim. İnşallah emeklerimiz boşa gitmeyecektir. ERVAK olarak biz, TYB Erzurum Şubesi olarak siz ve şehirde bu işlere gönül vermiş bir elin parmakları kadar STK ile Erzurum'un derdi ile dertlenmeye devam ediyoruz." diye konuştu.

Katılımcıların da katkı da bulunduğu, sorular sorduğu sohbet gönüllerde ve zihinlerde yer ederken yeni sohbetlerde buluşulması dileği ile Erdal Güzel'e İspirli tarafından teşekkür plaketi ve kitap takdim edildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.