Erzurum Haber Girişi : 16 Mayıs 2013 17:01

Üç ilçemiz dünya miras listesine aday

Üç ilçemiz dünya miras listesine aday
Erzurum'da Palandöken'de bulunan Palan Otelinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından Uzundere, Narman ve Olur ilçelerinin UNESCO Dünya Mirası'na dahil edilmesi süreci çalıştayı düzenlendi.
Erzurumajans-Erzurum'da Palandöken'de bulunan Palan Otelinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından Uzundere, Narman ve Olur ilçelerinin UNESCO Dünya Mirası'na dahil edilmesi süreci çalıştayı düzenlendi.

KUDAKA, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi İnovasyona Dayalı Turizm Stratejisi ve Eylem Planı'nı hazırladı. Bu kapsamda, Narman Peri Bacaları Bölgesi ve Uzundere Havzası alanının UNESCO Dünya Mirası'na jeopark olarak kabul edilmesi süreci başlatıldı.
Uzundere, Narman, Olur Bölgelerinin UNESCO Dünya Mirasına Dahil Edilmesi Süreci Çalıştayı'na KUDAKA Eko-Agro Turizmini Geliştirme Komitesi üyeleri, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'ndan Prof. Dr. Zeki Kaya ve Fuat Şaroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı-Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nden Levent Keskin ve Eyüp Yüksel, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü'nden Semra Atçeken ve Serpil Tekbaş katıldı.

İki gün serecek olan programda, bölgelerin UNESCO Dünya Mirası'na dahil edilmesi sürecinde yapılacak çalışmaların belirlenmesi, izlenecek süreçler ve yapılması gereken faaliyetler gözden geçirilecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.